Végy részt a PEG (Festett Egyenlítő Galéria) projektben!!!

12. 07. 2022.
határtalan összefogás Pocsai Julcsi festménye

A Krajczáros Alapítvány felkért minket magyar cserkészeket is a világunk jobbítását szolgáló emberek láncolatának sorába, ahol egy kis kép festésével járulhatunk hozzá a Festett Egyenlítő Galéria PEG projekt sikeréhez.

A Painted Equator Gallery (PEG) egy világméretű projekt, amelynek célja, hogy minden nemzet pozitív embereit egyesítse, és egy képzeletbeli emberi kézláncot hozzon létre kis képek festésével. Egy 20 x 20 cm méretű kép egy kilométert szimbolizál. A projekt célja 40 075 kép összegyűjtése kiválasztott személyiségektől a világ minden tájáról.

Beharangozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=Cgti6lcZwgk   -  0.30 sec


Painted Equator Gallery projekt:   https://malovanyrovnik.sk/          

Az emberek gyakran létrehoznak egy élő láncot, ha támogatni akarnak egy ötletet. Kézen fogva egész utcákat, tereket vesznek körül, városokat kötve össze. Az emberi kéz lánca ebben a projektben szimbolikus, 40 075 kilométeres lesz, amely kifejezi a Föld kerületét az Egyenlítő térségében, és a világ minden országán keresztül fog vezetni.

Ezen az oldalon azt is látható, hogy még tübb mint 37.000 db a festendő képek száma, vagyis van még tennivaló. Mint a képekből érzékelhető, nem a művészi képességeken van a hangsúly, hanem a szellemi közösség felvállalásán és evvel hozzájárulni a kitűzött cél eléréséhez. 
 
Az ötlet gazdája és szervezője: Andrej Smolák úr, akiről itt találsz információkat:    https://andrejsmolak.com/  

+ önéletrajza 1953 - https://andrejsmolak.com/o-autorovi  

+ videó 1.12 sec - https://www.youtube.com/watch?v=QL5Yi3IHvds 

A felkérés elfogadása esetén egy 20x20-as keretes vásznat kell használnod, és a csatolt nyilatkozatot kell majd mellékelned az elkészülő kép mellé, aminek a technikája (grafika, olaj, akril, akvarell, stb.) nincsen behatárolva.

Kapcsolattartó: Csémi Szilárd - Kismedve kismedve@szmcs.sk