Már ismertek a Rendkívüli Tisztújítás kapcsán első körben beérkezett jelölések!

2022. 08. 10
rendkívüli tisztújítás 2022

Kedves cserkésztestvérek!


Még mielőtt ismertetnénk a jelöléseket, értesítünk Titeket, hogy Balogh Gábor 2022. augusztus 2-án lemondott a vezetőképző vezetői tisztségről. Mint írta: "Mai nappal szeretném beadni lemondásomat, mint Vezetőképző Vezető. Sem egészségügyi, sem családi, sem egyéb más magánjellegű oka nincs a lemondásomnak. Ha igényt tartotok rá, feladataim ellátom a következő Közgyűlésig."

Az Ellenőrző Bizottság, az Intéző Bizottság és az Elnökség már foglalkozik a lemondást követő feladatokkal, és Titeket is természetesen időben értesítünk a további lépésekről.

 

Felhívás tisztújításra

 

Visszatérve a tárgyban már jelzett témához, alábbiakban olvashatjátok a 2022. augusztus 4-én éjfélig, az első határidőig beérkezett pályázatok és jelölések összegzését (a 2020. február 8-tól 2024. március 31-ig tartó választási időszak még hátralévő idejére):

 

Elnök

Sajnos nincs jelölt.

Ugyan beérkezett két jelölés (Balogh Gábor, Bodzás Gergely), de egyikük sem vállalta.Az Intéző Bizottság tagja

Sajnos nincs jelölt.

Ugyan beérkezett egy jelölés (Bodzás Gergely), de a jelölt nem vállalta.

 

Külügyi Vezető

Balázs Bendegúz Boáz st.
17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat, Kassa  
Jelölő: Bazár György st. (17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat, Kassa)
Jelölésének indoklása:
Bendi azonfelül, hogy mindig is aktív és megbízható tagja volt a kassai csapat vezetői őrsének, már évek óta aktívan részt vesz a nemzetközi cserkészetben. Eddigi cserkészévei alatt részt vett számos nemzetközi rendezvényen: Világjamboree Japánban, KMCSSZ Jubi tábor, Közép európai jamboree, stb. Jelenleg dániai tanulmányai mellett ott is felvette a kapcsolatot a helyi cserkészekkel. Néhány éve ő maga jelentkezett a külügyi munkacsoportba, mert már akkor is szeretett volna hozzátenni a csoport munkájához, új lendületet hozni. Elszántsága, érdeklődése, személyes és munkacsoporton belüli tapasztalatai, jó kiállása, nagyszerű beszédkészsége, magas szintű szlovák és angol nyelvtudása méginkább alkalmassá teszik a feladatra.

 


Cserkésztestvér!

Mint látod, Elnöknek és IB tagságra még mindig jelölhetsz jelöltet. A következő jelölési határidő 2022. augusztus 24, eddig van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat jelölés vagy pályázat formájában az IB elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése legkésőbb 2022. augusztus 31-én lesz közzétéve.  

A megválasztásra váró tisztségek feladatkörei a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint

Itt találhatóak meg a szabályzatainkAz ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

Jelölés: A jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. MegIindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

Online jelölőlap 

 Az előzetes tervek szerint a tisztújításra 2022. szeptember 9-én 19:00-ai kezdettel egy rendkívüli online tisztújító közgyűlés keretében kerül sor, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért. Ha ez az időpont módosulna az EB döntése értelmében, időben jelezzük nektek!

 

A virtuális választásra már 18:45-től megnyílik a zoom:

Meeting ID: 823 7485 6800
Passcode: 400555
A gyűlés előtt 18:00-tól a bizottságok tagjainak lesz egy virtuális munkamegbeszélése.

 

A feladatok adottak, Te is vállalhatsz egy részt belőle! Amennyiben úgy látod, hogy alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb.

Amennyiben a beérkezett jelölések összegzésekor esetleg nem érkezik valamelyik tisztségre határidőig jelölés vagy pályázat, akkor azokra a tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

Jó munkát! 

 

az Intéző Bizottság és Elnökség nevében:

Csémi Szilárd - Kismedve ügyvezető elnök