Tisztújítási felszólítás

2022. 06. 16
Tisztújítás 2020 - Jelöltek az első körben

Kedves Cserkésztestvérek!

 

Az Intéző Bizottság felszólítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség minden 18. életévét betöltött tagját, hogy 2022. augusztus 4. éjfélig tegye meg online javaslatát a következő tisztségekre, jelölés vagy pályázat formájában a 2020. február 8-tól 2024. március 31-ig tartó választási időszak még hátralévő időszakára:

  • Elnök
  • Intéző Bizottság tagja
  • Külügyi Vezető

A rendkívüli tisztújítást az indokolja, hogy közelmúltban lemondását adta be Gál Erik elnök, Pintér Miriam IB tag és Dudich Tamás külügyi vezető.

 A megválasztásra váró tisztségek feladatköreit a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt olvasható.

Szabályzataink

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

  • JelölésA jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. MegIindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  
  • Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

 

Online jelölőlap

 

A beérkezett jelölések összegzését legkésőbb 2022. augusztus 9-én közzéteszi a Központi Iroda. Utána még 15 napig, azaz 2022. augusztus 24-ig

van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat az IB elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése legkésőbb 2022. augusztus 31-én lesz közzétéve.  

 

A tisztújításra 2022. szeptember 9-én 19:00-ai kezdettel egy rendkívüli online tisztújító közgyűlés keretében kerül sor, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért. A virtuális választásra már 18:45-től megnyílik a zoom, a csatlakozási link:

https://us06web.zoom.us/j/82374856800?pwd=VEFyMmhWOEtJMWJQNHkzemRsVldIUT09
Meeting ID: 823 7485 6800
Passcode: 400555
A gyűlés előtt 18:00-tól a bizottságok tagjainak lesz egy virtuális munkamegbeszélése.

 

A feladatok adottak, Te is vállalhatsz egy részt belőle! Amennyiben úgy látod, hogy alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb.

Amennyiben a beérkezett jelölések összegzésekor esetleg nem érkezik valamelyik tisztségre határidőig jelölés vagy pályázat, akkor azokra a tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

Jó munkát! 

 

az Intéző Bizottság