Felhívás a Tisztújító Közgyűlésre

2024. 02. 12
KGY_SZMCS_2023_2

Kedves Cserkésztestvérek!

 

2024. április 6-án Tisztújító Közgyűlést tartunk. Az Intéző Bizottság felszólítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség minden 18. életévét betöltött tagját, hogy 2024. március 21. éjfélig tegye meg online javaslatát a következő tisztségekre, jelölés vagy pályázat formájában a soron következő három éves időszakra:

 

  • Elnök,
  • Szervezeti Alelnök,
  • Mozgalmi  Alelnök,
  • Külkapcsolati  Alelnök,
  • Ellenőrző Bizottság négy tagja, illetve annak elnöke,
  • Vezetőképző Vezető;

 

A megválasztásra váró tisztségek feladatköreit a 2024-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt találod. 

A közgyűlés által elfogadott új Alapszabályt itt találjátok.

A Szervezeti és Működési Szabályzat 2024.04.16-ával érvénybe lépő Alap fejezete itt található meg.

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.Itt találhatóak meg az aktuális szabályzataink.

 

Online jelölőlap követelményei:

Jelölés: A jelölő feltünteti saját e-mail címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. Megindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.

 Online jelölőlap

 

   A beérkezett jelöltek és pályázók listáját legkésőbb 2024. március 23-ig nyilvánosságra hozzuk az SZMCS honlapján a  jelöltek rövid bemutatásával.

 Jelölés vagy pályázás a jelölőlista közzétételét követően, akár a közgyűlésen is történhet függetlenül attól, hogy az adott pozícióra érkezett-e jelölés, ill. pályázat korábban.

A feladatok adottak, Te is vállalhatsz egy részt belőle! Amennyiben úgy látod, hogy alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb.

 

 Jó munkát!

az Intéző Bizottság