Összetartozás tüze 2024

Dátum
4. jún 2024, 00:00 - 4. jún, 23:59
Lokalita
-

Kedves Cserkésztestvérek!

Idén is hívunk minden cserkésztestvérünket a nemzeti összetartozás napjának (2024. július 4.) estéjén, hogy gyújtsuk meg csapatonként este 20:24-kor az Összetartozásunk Tüzét.

A kezdeményezésről és a tűzgyújtás helyszíneiről bővebb információ a gyujtsukmeg.ma oldalon található. Kérünk Titeket, itt okvetlenül regisztráljátok is ezt az eseményeteket!

"Értünk kiált, felénk süvölt, az ősi föld, a drága föld!."

 

 

A CSATLAKOZÁS MENETE

  1. Kattints a Csatlakozom gombra.
  2. Végezd el a rövid regisztrációt (magánemberként vagy szervezetként)
  3. Jelöld be a tűz tervezett helyét. Ha minden rendben, Mentés gomb.
  4. Bátoríts másokat is, hogy ők is csatlakozzanak az akcióhoz.
  5. Június 4-én budapesti idő szerint 20:24-kor a megjelölt helyszínen őrsöddel, csapatoddal, barátaiddal, ismerőseiddel, családtagjaiddal gyújtsátok meg Összetartozásunk Tüzét! 
  6. Mondjatok el közösen egy imát, énekeljétek el a Himnuszt és beszélgessetek.
  7. Készíts a helyszínen a tűzről, a résztvevőkről egy fényképet, rövid videót, írjad le az eseménnyel kapcsolatos gondolataidat, élményeidet, és töltsd fel a gyujtsukmeg.ma oldalon a fiókodba.

 

HOL LEHET A TŰZ HELYE?

A kezdeményezés ezzel kapcsolatos korlátot nem ír elő. Egyetlen korlátozás a helyi szabályok (beleértve a tűzvédelmi, a gyülekezési, területfoglalási és a karanténhelyzetre vonatkozót) betartása. Akár a Kárpátok vonulatain, a Trianon előtti határon, akár egy hegycsúcson, a havasokban, hegygerincen, egy történelmi emlékhelynél, település főterén, tisztáson, réten, folyóparton, egy iskola, templom udvarán, egy családi ház kertjében, de akár három szál gyertyát meggyújtva az otthonunkban is, vagyis bárhol a nagyvilágon, ahol magyarok élnek.

 

MIÉRT KELL REGISZTRÁLNI?

A felhasználói fiók regisztrációjára azért van szükség, hogy az tűzhelyek és azzal kapcsolatos adatok is felkerülhessenek az Összetartozásunk Tüze térképére. Ezeket később módosítani, kiegészíteni is lehetlesz. Természetesen arra is van lehetőség, hogy ezek az adatok ne jelenjenek meg a térképen.

 

MILYEN ADATOKAT KELL MEGADNI REGISZTRÁCIÓKOR?

A tűzhely kijelöléséhez előbb regisztrálni, felhasználói fiókot kell létrehozni. Ehhez nagyon minimális adatot kell megadni: nevet, email címet, országot, települést, illetve a tűzgyújtási hely(ek) elnevezését, valamint a pontos helyét (ezt a térképen a helyszínre ráközelítve az egér kattintásával lehet rögzíteni). Szervezet esetén logót is fel lehet tölteni.

 

CÉLUNK

2024. június 4-én 20:24-kor (budapesti idő) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze! Minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat. Idén újabb ötlettel bővítettük az összetartozási érzés lehetőségét: mindenki, aki tüzet vállal, vegye fel a kapcsolatot egy vagy néhány, más országban tüzet vállalókkal és virtuálisan, élő video kapcsolatban gyújtsák meg tüzeiket és ismerkedjenek meg, beszéljenek egymásról, magyar közösségükről, örömeikről. Ki tudja, talán egy új barátság is születhet ilyen módon.

 

További információk a honlapon:

https://gyujtsukmeg.ma/az-esemenyrol