Felnőttként is vár a cserkészet!

Dátum
6. júl 2023, 08:00 - 9. júl, 12:00
Termín prihlášok
Lokalita
Palást
alapképzés 2023

Felnőtt cserkész alapképzés a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szervezésében

 

Szívesen lennél cserkész, de úgy gondolod, túl idős vagy már? Szimpatikus a cserkészmódszer, és örömmel megismerkednél vele mélyebben is? Ne aggódj, a cserkészet nem korosztályfüggő, bármikor csatlakozhatsz.

2023. július 6-9. között a Palást (Pláštovce) melletti Olvár-völgyben rendezzük meg a cserkészet iránt érdeklődőknek szóló alapképzésünket. A jó hangulatú négynapos rendezvényen megismerkedhetsz a cserkészettel, annak eszméivel, módszereivel. Nem csak elmagyarázzuk, hanem át is élheted a cselekedve tanulás élményét, amely cserkészpedagógiánk egyik alapköve. Fiatal magyar közösségeket vezetünk több mint 30 éve a Felvidéken, abban is tudunk segíteni, hogy hogyan kell ezt megteremteni saját lakhelyeden.

A képzés célja, hogy résztvevők hasznos, élményalapú tapasztalatokat kapjanak a cserkészetről. A képzés helyszíneként szolgáló Olvár-völgyben ebben az időben zajlanak majd a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vezetőképző táborai és cserkész mintatábora, így a résztvevők betekintést nyerhetnek a cserkészek tábori életébe és annak minden szépségébe. 

 

Várunk minden kedves jelentkezőt, aki:

  • új élményekkel szeretne gyarapodni,
  • sosem volt cserkész, de él benne a kíváncsiság,
  • régen cserkész volt, de úgy érzi, kellene egy kis új lendület,
  • cserkész párja/házastársa cserkészet iránti elköteleződését szeretné megérteni,
  • cserkészszülő, és szívesen bekapcsolódna gyermeke cserkészcsapatának munkájába,
  • tanító vagy tanár, aki szívesen merítene a nem formális oktatási módszerekből,
  • felnőttként szeretne csatlakozni lakhelyén működő cserkészcsapatba, esetleg szeretne saját közösségében, településén cserkészfoglalkozásokat indítani,
  • elmúlt 18 éves.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. 

Jelentkezési és befizetési határidő: 2023. május 7.

Részvételi díj: 50 € (tartalmazza a napi 5x étkezést, szállást sátrakban, képzés díját)

A képzés időtartama: 2023. július 6., csütörtök, délelőtti órák - 2023. július 9., vasárnap, délutáni órák

Szállás: sátrakban, derékaljon és hálózsákban

Felszerelés: a jelentkezés után küldjük ki a szükséges felszerelési listát.

 

A részvételi díj befizetendő egy összegben 2023. május 7-ig az SZMCS bankszámlájára (IBAN: SK22 8330 0000 0024 0198 6447, BIC/SWIFT: FIOZSKBAXXX) a következő variabilný symbol megadásával: 20230507. Az üzenet részbe (správa pre adresáta) kérjük, írjátok be a saját neveteket.

Befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni. Ez alól kivétel, ha

- a rendezvény elmaradt - ebben az esetben a teljes részvételi díj visszautalásra kerül a rendezvény tervezett időpontja után 30 napon belül az eredeti számlaszámra, vagy más jellegű (pl. készpénzes) befizetés esetén egy visszaigénylési kérelemben megadott számlaszámra való elutalással.

- a résztvevő betegség miatt nem tud részt venni, és orvosi igazolással alátámasztott visszaigénylési kérvényt juttat el e-mailben a központi Irodának az szmcs@szmcs.sk címre még az adott rendezvény előtt vagy annak az első napján. Ebben az esetben a befizetett részvételi díj 50%-a kerül megtérítésre legkésőbb a rendezvény tervezett időpontja után 30 napon belül a visszaigénylési kérelemben megadott számlaszámra való átutalással.


 

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség munkájáról az alábbi oldalakon találsz bővebb információt:


 

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségről

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség 1990. március 11-én alakult újjá, jelenleg közel 1500 tagot számlál. Az elmúlt közel három évtized alatt Szlovákia legnagyobb magyar gyermek- és ifjúságnevelő szervezetévé nőtte ki magát. Gyermekekkel és fiatalokkal egyaránt, heti szinten önkéntes ifjúságnevelő munkát folytat. Pár évvel ezelőtt önerőből átalakította nevelési módszerét. A cserkészcsapatokban hónapról hónapra több száz gyermek számára teszik lehetővé a játszva fejlődés élményét.

 

Kérdés esetén bátran keress minket a balogh.gaborcserkesz@gmail.com e-mail címen vagy a 0908815915-ös telefonszámon!


A szervezők nevében
Balogh Gábor 

Vezetőképző Vezető