Biciklis zarándoklat Éberhárdra

Dátum
29. august 2022, 07:30 - 29. august, 15:00
Lokalita
Éberhárd

Kedves Zarándoktársak!

 

Lassan vége lesz a nyárnak és megkezdődik az iskolai tanév is. Remélem, mindenki sok élménnyel gazdagodott a nyár során - akár lelkiekben is a zarándoklatok, templom látogatások lévén is. Remélem, mindenki egészségileg is rendben van. 

 

A következő hetek, hónapok zarándoklataira szeretném felhívni a figyelmeteket.

 

  • Augusztus 29-én, hétfőn (állami ünnepen) biciklis zarándoklatot szervezek Éberhárdra, gróf Apponyi Albert nyughelyére.

Dunaszerdahelyről a 7:53-as vonattal megyünk Csöllére (Rovinka). Innen fogjuk kezdeni a kerékpáros zarándoklatot. A vonat 8:35kor lesz Rovinkán, innen a következő helyeket, falvakat látogatjuk meg és megnézzük a látnivalóikat, természeti szépségeiket is: Dunahidas (Most pri Bratislave), Pozsonyivánka (Ivánka pri Dunaji), Tőkésisziget (Zálesie), Éberhárd (Malinovo), Fél (Tomášov), Hideghét (Studené).

Éberhárdon ki fogják nekünk nyitni a Szent György temetőkápolnát, amit templomként használnak és itt található az Apponyi család, valamint gróf Apponyi Albert nyughelye is. 

A Dunajská Lužná-hoz tartozó Misérdről (Nové Košariská) fogunk hazamenni, vonattal. Vagy a 13:30-as vonattal, vagy pedig a későbbi 14:31-essel.

A napi táv 32 km lesz. 

 

  • Szeptember 10-én gyalogos zarándokcsoportok fognak indulni Bacsfa-Szentantalra a Kisboldogasszony-főbúcsúba. Dercsikáról a gyalogos zarándoklat 10:00 órakor fog indulni, Egyházgelléből pedig 11:30 órakor. 

 

A zarándoklatra mindenkit szeretettel várunk!

 

Minden jót, szép estét.

Isten áldjon Benneteket!

Ricsi