Felhívás jelöltállításra a tisztújító közgyűlés előtt

06. 01. 2022.
Cserkészvezetői Konferencia

Kedves Cserkésztestvérek!

 

2022. március 5-én tisztújító közgyűlést tartunk, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért.

Jelenlegi állás szerint úgy néz ki ismét a virtuális térben találkozunk majd, amennyiben ez változik, időben értesítünk benneteket.

Mivel 2022. február 28-án lejár az Ellenőrző Bizottság három éves megbízatási időszaka, az Intéző Bizottság felszólítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség minden 18. életévét betöltött tagját, hogy 2022.január 30-ig tegye meg online javaslatát a következő tisztségekre, jelölés vagy pályázat formájában a 2022. március 5. és 2025. március 31. közötti hároméves időszakra:

  • Ellenőrző Bizottság elnöke
  • Ellenőrző Bizottság nyolc tagja

Az Ellenőrző Bizottság és elnökének feladatköreit a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt találod.

Itt találhatóak meg a szabályzataink.

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

Jelölés: A jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. Megindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 


Online jelölőlap itt található meg.

A beérkezett jelölések összegzését legkésőbb 2022. február 2-án közzéteszi a Központi Iroda. Utána még 15 napig, azaz 2022. február 17-ig van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat az IB elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése 2022.február 22-én lesz közzétéve.  

A feladatok adottak, Te is vállalhatsz egy részt belőle! Amennyiben úgy látod, hogy alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb.

Amennyiben a beérkezett jelölések összegzésekor esetleg nem érkezik valamelyik tisztségre határidőig jelölés vagy pályázat, akkor azokra a tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

 

 

Első határidőig beérkezett jelölések

 Jó munkát! 

az Intéző Bizottság