Online népdalverseny - vegyünk részt rajta mi cserkészek is!

15. 11. 2021.
dalolni_plakat

Itt egy nagyszerű lehetőség, ahol ki tudjuk használni Isten adta tehetségünket, miért is ne tennénk? Biztatunk minden kedves cserkésztestvért, hogy kapcsolódjon be a versenybe!. Mutassuk meg, hogy milyen szép népdalokat ismerünk! Nevezni folyamatosan lehet január 9-ig.

Dalolni hívunk! – Kárpát-medencei ifjúsági népdalversenyt hirdet a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány
 

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány ifjúsági népdalversenyt hirdet az egész Kárpát-medencére kiterjedően. Valljuk, hogy kulturális örökségünket védenünk kell és tovább kell örökítenünk; ez az alapgondolat vezényelt minket a kezdeményezésünk elindításakor. Szeretnénk a kultúránk ezen ágát minél szélesebb körben megismertetni, illetve a fiatalokat bátorítani az éneklésre.
 

Reményeink szerint a versenyünk segítség lesz abban, hogy a fiatalok többet foglalkozzanak a népdalokkal, a dalcsokrok megosztásával pedig Facebook-oldalunk követői is felidézhetik a régi ismereteiket, és akár újakat is szerezhetnek. A versenyre az egész Kárpát-medencéből várjuk a dalos ajkú általános és középiskolás fiatalok jelentkezését, ezzel is mutatva, hogy a határok nem gátolhatják a közös kultúránk népszerűsítését.
 

A járványhelyzetből adódóan és a távolságok áthidalása végett a népdalversenyt online, videós nevezések segítségével fogjuk lebonyolítani. Minden nevezőt arra kérünk, hogy készítsen egy 3 dalból álló, maximum 2-3 perces dalcsokrot, amelyet jó minőségű videófelvételen küldjön el részünkre. A nevezőket két kategóriában is értékeljük: szakmai és közönségdíjas díjazottak is lesznek, akik mindannyian értékes nyereményekben részesülnek. A szakmai kategóriában olyan neves művészek értékelik az alkotásokat, mint:
 

  • Majorosi Marianna (Kossuth-díjas énekes, táncművész, pedagógus, a Csík zenekar tagja),
  • Török Tilla (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett előadóművészi és mesterdiplomát népi hegedű szakon, játszik kobozon és tilinkán, énekel, a Török Tilla Zenekara tagja) és
  • Ács Gyula (népzenész, népzenekutató, gyűjtő, a Borókás Zenekar alapítója, a miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanára).
     

További információ és nevezési lehetőség: https://www.fiatalokanemzetert.hu/nepdalverseny