HHRF (Hungarian Human Rights Foundation) Workshop

28. 07. 2021.

Kedves cserkésztestvérek!

 

Szeretnénk értesíteni a közelgő HHRF (Hungarian Human Rights Foundation) Workshop-ról, ami augusztus 6. és 7.-én lesz megtartva Bercelen (Budapesttől nem messze). Lásd a csatolt doksikat és meghívót.

A New York székhelyű HHRF-et amerikai-magyar (egyébként mind cserkész hátterű) fiatalok hoztak létre 1976-ban , hogy fellépjenek a jogfosztott magyar kisebbségek ügyében, melynek akkoriban semmilyen hiteles nemzetközi szószólója nem volt. Az évtizedek során a HHRF amerikai törvényhozói körökban komoly tekintélyt vívott ki magának, ugyanis mindig hiteles információkra épít, és ezeket úgy fordítja le/adja át, hogy nyugati döntéshozók is megértsék és támogassák a magyar kisebbségek ügyét.

A HHRF azóta is dolgozik ugyanazért a célért, bár megváltozott világban, más eszközökkel, már a kárpátmedenceikkel karöltve.

Hogy kiterjessze a közreműködők körét, a HHRF az elmúlt évtizedekben ún. human rights workshop-okat tartott, leginkább USA-ban. A cél: fejtágitás, ismerkedés, hasznos tudnivalók átadása.

Pár hét múlva újra lesz human rights workshop, új felállásban: Kárpát-medencei magyar résztvevőkkel, együtt az éppen Magyarországra látogató amerikai-magyar "Reconnect Hungary" csoporttal.

A workshop angol nyelven történik. További információ a mellékletekben olvasható.

 

 JM!

Avvakumovits Katica