Cserkész-fitness

19. 11. 2010.

November 17-én – egyszerű halandóknak munkaszüneti nap Szlovákiában – egy kis testmozgásra gyűlt össze egy tucatnyi cserkész a szövetség központi irodájánál. Történt ugyanis, hogy egy merész ötlet és némi utánajárás következtében Dunaszerdahely városa térkövet adományozott szövetségünknek.

 

Ám a térkő haszontalan jószág! Magától meg se moccan, nem hogy még a teherautó platójára fel-, majd leugráljon. Ezért hát a legények – kiegészítve néhány női segítővel – kesztyűt húztak és szépen egyesével megigazgatva a köveket megpakolták a város melletti telephelyen a teherautót, majd irány a központ, ahol már kettesével rakodták le az egyenként 4 kilós köveket, előbb csak az udvar elejébe, majd kevesével áttalicskázva a hátsó részre, ahol tavaszig megpihennek a kövek. Amikor kiürült a plató, uccu be az autóba és irány a 2. kör. Majd a harmadik. És a negyedik. És... A negyedik körre már szétszakadt kesztyűk és megkopott ujjak markolták a köveket, nehezen lendültek a karok, gyakrabban kellett a pihenő is. De este 5 után, a sötétedés ellenére is jól látszott, ahogy katonás rendben sorakoznak a kövek a székház nagylépcsője alatt: 20-30 szint egymáson, mintegy 4000 kő, 100 m², 16 tonna!

Kezdésnek nem is rossz. Tavasszal pedig remélhetőleg még több emberrel, egy hasonlóan nagyszabású testépítő program keretében helyükre kerülnek a kövek, díszítve és élhetőbbé téve a központi iroda udvarát.

 

Znaky
dunaszerdahely
központi iroda