Zarándok Akadémia 2

Időpont
2023. március. 22., 00:00 - március. 23., 00:00
Jelentkezési határidő
Helyszín
Mátraverebély-Szentkút
zarándok akadémia 2

Kedves Zarándoktársunk, kedves cserkészek!


Mint ahogy azt már előzetesen itt-ott jeleztük, a tavalyi első Zarándok Akadémia műhelytalálkozó sikerén felbuzdulva, folytatjuk az idei évben a téma művelését, a tapasztalatcserét és a közös alkotást: így szeretettel hívunk a Zarándok Akadémia 2. programra.

Az eseménynek nemzeti kegyhelyünk, Mátraverebély-Szentkút ad otthont, 2023. március 22-23 között, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik tavaly is velünk voltak vagy szerettek volna velünk lenni, valamint mindenkit, aki a szent helyek látogatását segíti elő valamilyen formában és értékes gondolatokkal, tapasztalatokkal tud hozzájárulni a témához.

 

Ezúttal arra teszünk kísérletet 2 napos interaktív műhelymunka formájában, hogy megalkossuk az "ideális látogatóbarát szent hely" vízióját, azaz szisztematikusan összegyűjtsük és rendszerezzük mindazon tudást, élményt, jó gyakorlatot, melyek segítik, hogy a látogató - akár vallásos zarándok, akár olyan turista vagy betérő érdeklődő, aki nem mozog otthonosan a lelki dolgokban, vagy éppen más vallású - minőségi Találkozást élhessen át egy-egy templom, kegyhely, kolostor vagy más szent hely felkeresésekor. 

Különösen ajánljuk a zarándok-szállásoknak, kegyhelyek fenntartóinak, nyitott templomok közösségi tagjainak/felelőseinek, a zarándokfogadás aktív résztvevőinek, és minden, a téma iránt érdeklődőnek, akik egy újszerű, izgalmas műhelymunkára nyitottak.

 

A tavalyihoz hasonló kerekasztalok mellett idén a hangsúlyt az élményszerű megtapasztalásra és vezetett interaktív megosztásra, alkotásra helyezzük, illetve terveink szerint elkészülne egy írásos anyag a program végére, amely a résztvevők meglátásait tükrözné, és egy szélesebb szakmai és lelki közönség számára készülő útmutató alapját képezheti.

 

Bővebb információ és jelentkezés (2023. március 15-ig) honlapunkon: https://www.zarandokakademia.hu/

 

Köszönjük, ha a meghívást továbbítod azok számára, akik köreidben érdeklődnek, és aktív részesei lehetnek a téma feldolgozásánk.

 

Bízva a személyes találkozásban, hívunk, várunk Titeket szeretettel!

 

Üdvözlettel,
    Bódis Gábor
    ifj. Gadácsi Péter
    Molnár András J.
    a Zarándok Akadémia alapítói
    www.zarandokakademia.hu