Thinking Day

Időpont
2023. február. 22., 00:00 - február. 22., 23:59
Helyszín
-
skauting-wtd

Ismered már a 2023-as Thinnking Day témáját?

 

Mit jelent a WTD?

World thinking day (WTD) – A megemlékezés világnapja a nemzetközi barátság napja. A cserkészek és cserkészlányok minden év február 22-én ünneplik a cserkészet mozgalmát, és összejönnek, hogy tartalmasan szórakozzanak, megismerjék a társadalom új problémáit és megoldják azokat.

1926 óta minden évben ünnepeljük. Az ünnep megalakításának ötlete a 4. WAGGGS Cserkész Világkonferencián merült fel, ahol a világ különböző pontjairól érkezett lányok egyetértettek abban, hogy legyen egy különleges nap, amikor egymásra emlékeznek. és kifejezzük hálánkat egymásnak.

 

Milyen téma vár ránk 2023-ban?

A 2020-as felmérésben a WAGGGS megkérdezte tagjait, hogy milyen kérdések foglalkoztatják őket leginkább, és min szeretnének változtatni a világban. A 18 év alatti női vezetők és cserkészek leginkább az élő környezet fenntarthatósága foglalkoztatja. A WAGGGS ezért úgy döntött, hogy az elkövetkező években erre a kérdésre fog összpontosítani egy másik kérdéssel kombinálva.

Idén a Világunk, jövőnk című tematikus sorozat újabb része. Tavaly a környezetvédelemmel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkoztunk. 2023. február 22-én a Világunk, békés jövőnk - Környezet és béke témával foglalkozunk.

Ez az év mesés lesz
A tevékenységcsomagban belecsöppensz Miku történetébe, egy lány történetébe, aki békét és egyensúlyt találni indul útjára. A küldetéseket mind az öt WAGGGS régió folklórmeséi ihlették.

 

A 2023-as évi tevékenységcsomaggok innen letölthetőek (szlovákul!): https://www.skauting.sk/download/11749/?tmstv=1675061177

 

Forrás: skauting.sk