1Úton zarándoklat az Édesanyákért a Közép-Európai Mária Úton

Időpont
2018. augusztus. 25., 05:45 - augusztus. 25., 23:45
Jelentkezési határidő

Cserkésztestvérek szervezésében is immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap, Felvidéken is. Legyünk részesei mindnyájan!

2018. augusztus 25-én, ötödik alkalommal, több mint 145 különböző zarándokszakaszon– így Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is – kerül megrendezésre az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap. A résztvevők létszáma várhatóan a 10.000 fő fölött lesz, akiket csaknem 200 önkéntes fog koordinálni. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap mindig Nagyboldogasszony ünnepe után zajlik, egy napon, a Mária Út különböző szakaszain, felekezettől függetlenül. A zarándoklatot  az édesanyákért ajánljuk fel.

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, és az abban résztvevőket nagy megtiszteltetés érte 2017-ben: Ferenc pápa – Erdő Péter bíboros úr segítségével – üzenetet és áldást küldött, melyet a záró szentmiséken ismertettek a zarándokokkal, és a szervezőkkel.

Felvidéken az SZMCS társszervező a főszervező Via Mariae polgári társulás mellett. Magyarlakta vidékeken megvalósuló szakaszok:

Bény-Szőgyén, Kürt-Szőgyén, Fűr-Érsekújvár, Gúta-Érsekújvár, Ipolyság-Palást, Letkés-Párkány-Esztergom, Karva-Esztergom (vízi)

 

Gyalogos útvonalak:

 • Bény (Bíňa) – Bart (Bruty) – Szőgyén (Svodín) 12 km;
 • Cigléd (Cigléd) – Kürt (Strekov) – Szőgyén (Svodín) 13 km;
 • Cigléd (Cigléd) – Rúbaň – Udvard (Dvory nad Žitavou) – Érsekújvár (Nové Zámky) 25 km;
 • Gúta (Kolárovo) – Kamocsa (Komoča) – Érsekújvár (Nové Zámky) 20 km;
 • Letkés (HU) – Szalka (Salka) – Párkány (Štúrovo) – Esztergom (HU) 20 km;
 • Ipolyság (Šahy) – Palást (Plášťovce) 17 km;
 • Kvačany – Liptovské Sliače (26 km);
 • Nagykér (Veľký Kýr) – Nagycétény (Veľký Cetín) 6 km;
 • Nyitracsehi (Čechynce)  – Nagycétény (Veľký Cetín) 6 km;
 • Berencs (Branč) – Nagycétény (Veľký Cetín) 3 km.

A zarándokútvonalak időpontjairól itt olvashatnak bővebb információkat.

 

Vízi útvonalak:

 • Karva (SZMCS cserkészei- Dunamocs) - Esztergom (HU)

 

 

Imádság az édesanyákért

Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap lelki pillérét- ahogy minden évben- egy imádság adja. Az idei évben Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök irta le gondolatait az édesanyákról. 
Kérjük, a zarándoknap során imádkozzuk e sorokat tiszta, gyermeki szívvel!

Mennyei Atyánk!

A Biblia nem csak atyához, hanem édesanyához is hasonlít téged. Te olyan Isten vagy, aki sohasem feledkezik meg gyermekeiről, aki megrendülsz, ha a gyermekeid szenvedését látod, olyan Isten, akinek anyai szíve van. 
Hálát adunk Neked az Édesanyákért! 
Hálát adunk az Édesanyánk szeretetéért, minden áldozatáért, hitéért, édesapánk iránti hűségéért, tiszteletéért, odaadásáért. 
Áldd meg Édesanyánkat, jutalmazd őt bőségesen kegyelmeddel, békéddel, vigasztalásoddal. Urunk, könyörgünk hozzád minden Édesanyáért. 
Adj nekik nagy szívet, a Tiedéhez hasonlót. Adj nekik szeretetet, tiszteletet, hűséget a férjük iránt. Add, hogy családjuk erős oszlopai és szíve lehessenek, akik kedvességükkel, szeretetükkel teszik igazi otthonná a családi fészket férjük és gyermekeik számára. Adj nekik sziklaszilárd, Benned gyökerező hitet, adj nekik erőt a mindennapi sok-sok áldozathoz és szolgálathoz. Add, hogy örömüket leljék minden szolgálatban, amit a családjukért tesznek, és jutalmazd őket a kisgyermekek szeméből sugárzó fénnyel, köszönettel. Add, hogy hiteles és szép életükkel tudják továbbadni a hit kincsét gyermekeiknek, tudják gyermekeiket odavezetni Hozzád, aki minden gyermek legfőbb nevelője és tanítómestere vagy. Add, hogy az Édesanyák bátran mondjanak igent az életre, adják tovább az élet hatalmas kincsét éppoly bőkezűen, mint amilyen ingyenesen ők maguk is kapták ezt a kincset.

Istenünk, áldd meg az Édesanyákat! 
Ámen.

 

További részletek itt: http://www.mariaut.sk és itt: http://1uton.mariaut.hu/ találhatóak meg.

Címkék
Mária Út
1Úton
SZMCS