XXII. Komáromi Imanap

2011. 04. 11

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján, május 15-én kerül sor a XXII. Komáromi Imanapra Révkomáromban. 

 

Az Imanapon a felvidéki magyar hívek lelki gondozásával megbízott főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Egyben a Család évében hálát adunk a felvidéki magyarság köréből kiimádkozott papi hivatásokért a felszentelt papokkal és szüleikkel együtt, akiket erre az Imanapra külön is meghívunk

A XXII. Komáromi Imanap programja ismét sokszínű lesz, hiszen szentségimádást tartanak a magyar családokért, májusi litánián kérik Magyarok Nagyasszonyának közbenjárását, majd keresztúton elmélkednek Jézus szenvedéséről. A szentségimádás és a keresztút gondolatai is a Család Évéhez kapcsolódnak. Az ünnepi szentmisére 16 órakor kerül sor. A szervezők nem zárkóznak el attól sem, hogy több év után idén újra szabadtéri szentmise legyen a Klapka téren, amennyiben biztosítottnak látják a liturgia méltó végzéséhez szükséges feltételeket.

Ezúttal is szoros együttműködésre kerül sor a Mária Rádió felvidéki stúdiójával, amely az éter hullámain keresztül közvetíti majd az Imanap eseményeit.

 

 

A komáromi imanapra szándékozóknak - sok jelentkező esetében elsősorban a messzebről érkezőknek - lehetőségük van a komáromi cserkészek csapatotthonában éjszakázni - tartózkodni péntek estétől vasárnap estig, esetleg komáromi programok is beiktathatók, vagy méta a helyi cserkészekkel. Hálózsák szükséges, izolír nem kell. 

 

Címkék
Komáromi Imanap