Vezetőképzés 2012

2012. 02. 22

Legyetek elégedettek azzal, amitek van, és használjátok a legjobb tehetségetek szerint – int bennünket mozgalmunk alapítója. Lord Baden Powell azért építette fel nevelési rendszerét úgy, ahogy azt ma ismerjük, hogy elősegítse a cserkészek minél teljesebb kibontakozását.

Ha nem kaptál talentumokat a vezetésre, lehet belőled kiváló raktáros, krónikás, csapatszakács, nótafa, tűzmester vagy éppen pénztáros, és ezeket is lehet remekül csinálni. Ha viszont úgy érzed, tudnál vezetni őrsöt, rajt, csapatot, felnőttcserkész klubot, körzetet, s később esetleg a szövetségi vezetésben is részt vállalnál, tedd meg az első lépést, és még az idén jelentkezz a vezetőképző táborokba. Ahogy az Alapító mondja: használd ki legjobb tehetséged szerint, amid van. A mai vezetők is úgy kezdték, amikor annyi évesek voltak, mit Te most, hogy bejelentkeztek a Segédőrsvezető-képző vagy Őrsvezetőképző Táborba. Legyen ez a te cserkészmaratonod első lépése!

Idén július 16–26. között az olvári tündérvölgyben élő vaddisznónak, szarvasoknak és erdei manóknak újra meg kell osztaniuk a birodalmukat velünk. A völgyben zászlót bont a Segédőrsvezetők-képző Tábor és az Őrsvezetőképző Tábor, a faluban pedig a Kiscserkészvezető-képző Tábor és a mintatábor. Munkájukat a SeTa fogja támogatni, ahol szintén szükség van segítő kezekre.

A Segédtisztképző Tábor életében két évtized után lényegi változás áll be. Felnőtt vezetőképzésünk vezérhajóját az összmagyar cserkészet kikötőjébe kormányoztuk, idén a közös képzés keretében, a képzői és jelöltoldalon egyaránt nemzetközi részvétellel szerezheted meg a képesítést.

Kezdj hozzá most!

 

Mikor? 2012. július 16–26.

Hol? Az Ipolyfödémes és Palást közötti Olvár-völgyben

Mennyiért?  63 Euró

Meddig lehet jelentkezni? Március 15-ig

Hogyan lehet jelentkezni? Csapatparancsnokod jelent be a rend.cserkesznet.sk segítségével.

 

Jó munkát!


Kocur László és Gál Erik Vezetőképző Vezetőtiszt


 

Segédtiszti vezetőképzés

A Magyar Cserkészszövetség a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának égisze alatt a KáMCSSZ, a KMCSSZ, a RMCSSZ, a VMCSSZ és a SZMCS szervezetekkel közösen Segédtisztképző tábort szervez.
A tábor időpontja: július 17-27.

 

Követelmények:
• 1994. július 15. előtti születési dátum;
• érettségi vagy szakmunkás bizonyítvány, melynek kiállítási dátuma 2012. július 15. előtti;
• csapatparancsnoki ajánlás;
• lelkivezetői ajánlás;
• szövetségi engedély;
• legalább egy cserkésztáboron való részvétel.

Jelentkezés: 2012. március 15-ig az SZMCS központi email-címére lehet: szmcs@szmcs.sk. A jelentkezők ekkor kapják meg az előfeladatokat és a képesítés megszerzésének pontos feltételeit.


A jelentkezéshez a következő adatokat kérjük eljuttatni: név, csapat, születési dátum, cím, telefonszám, e-mail cím, fogadalomtétel éve, képesítések (megnevezése, megszerzésének ideje és helye), iskola/munkahely, évfolyam, kar/foglalkozás.

 

 

 

Jó munkát!

 



Szórád Gábor cst
táborparancsnok

 

 

 

 

 

 

Címkék
kcs minta
KCSVK
ŐV
seta
sőv
st
vezetőképzés