Vezetőképzés 2011! (frissített)

2011. 02. 28

Az idei év sem múlik el vezetőképzés nélkül. Légy segédőrsvezető, őrsvezető, kiscserkész őrsvezető vagy segédtiszt! Ha érzel magadban elegendő elhivatottságot, akkor kattints a további részletekért!

Mikor zászlót bontanak vezetőképző táboraink, szövetségünk már túl lesz a jubileumi éven, magunk mögött hagytuk az első két évtizedet. A jubileum kapcsán egyszer meghívtak a Szlovák Televízió egyik műsorába. A műsorvezető azt kérdezte tőlem, mire vagyunk a legbüszkébbek az elmúlt húsz évből? Valami olyasmit feleltem: leginkább arra, hogy az a 10-15 ezer ember, aki ez alatt a húsz év alatt megfordult sorainkban, időközben a társadalom hasznos tagjává vált. Ezzel teljesítettük be leginkább alapítónk akaratát.

Ha azt hallod, nyár, a szövetség kommunikációs csatornáin leginkább a IV. Szövetségi Nagytáborról szóló információk áramlanak feléd, de a nyár szerencsére elég hosszú ahhoz, hogy más is beleférjen. Például a vezetőképző táborok, július 4. és 13. között. Míg a nagytábor bónusz, a VK alapból jár minden nyárhoz. Ez idén sincs másként! Baden Powell azt írja A cserkészvezető című könyvében: „Az őrsi rendszer az a lényeges jellemvonás, amely a cserkésznevelést minden más szervezettől megkülönbözteti, és ha megfelelőképpen alkalmazzák, feltétlenül sikerre vezet. Ellenállhatatlan.“ Az, hogy idáig eljutottunk, nagyrészt annak köszönhető, hogy voltak olyan, áldozat- és tettrekész emberek, akik ezt az ellenállhatatlan rendszert működtették.

Jó őrsöd, rajod, csapatod volt? Ideje lenne valamit visszaforgatni a cserkészetbe abból, amit kaptál tőle. Ha elmúltál már 13 éves, ez azt jelenti, hogy a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vezetőképző rendszerének kapuja nyitva áll előtted, kezdd a Segédőrsvezető-képző Táborral... Idén is lesz Őrsvezetőképző Tábor, Kiscserkész-őrsvezetőképző Tábor, Segédtisztképző Tábor. És nem marad el a Segítő Tábor sem. (A Magyar Cserkészszövetséggel közösen, más időpontban megvalósuló Vízivezető-képző Táborról a www.vizicserkesz.sk-n találsz folyamatosan frissülő információkat.)

 

A jelentkezés menete:

Az idei jelentkezés a tagsági adatbázison keresztül történik. Beszélj a csapatparancsnokoddal, aki majd a rend.cserkesznet.sk oldalon keresztül kitölti a jelentkezési lapod (ehhez emailben kaptak útmutatót a parancsnokok). Külföldi cserkészek az szmcs@szmcs.sk címen jelezzék részvételi szándékukat! Bármilyen kéréssel, kérdéssel írj az szmcs@szmcs.sk címre!

A 3. Segítő Táborba a csatolt jelentkezési lapon tudsz jelentkezni, ha kitöltve visszaküldöd a 2011seta@gmail.com email címre.

Jelentkezési határidő: 2011. március 15.

 

Jó munkát!

Kocur László

vezetőképző vezetőtiszt

 

 

 

 

Mellékletek
Címkék
KCSVK
ŐV
sőv
st
vezetőképzés