Tisztújítás 2015 - Jelöltek az első körben

2015. 10. 21
XXI. Szövetségi Közgyűlés 2015

Kedves cserkésztestvérek!

2015. november 21-én tisztújító közgyűlést tartunk. Mint ahogy előzetesen jeleztük, az alábbiakban közreadjuk az első körben állított jelöltek listáját. Új Alapszabályunk értelmében a tisztségekre mostantól mind jelölni, mind pályázni lehet.

Az első körben többeteket megszólítottunk. Az új struktúra ismertetése során többször felmerült, vajon lesz-e elengendő ember ennyi tisztségre. A jelölések biztatóan alakulnak, de még nem sikerült az egész pályát lefedni. Van még hely neked is. Amennyiben úgy látod, hogy alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb, de legkésőbb 2015. november 5-én éjfélig! Az, hogy szövetségünk az elkövetkező négy évben hogyan fog alakulni, rajtad is múlik. Ez a teljes tagság, jelen esetben a 18 év feletti tagság felelőssége.

A folyamat ugyanaz, mint az előző körben. Írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot.

Az írásos javaslat követelményei: A jelölő feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért őt javasolja, valamint csatolja a jelölt beleegyezését. Végül a jelölő feltünteti nevét, tisztségét, csapatát és aláírja a javaslatát (amennyiben postán küldi a jelölést). Segítségül készült egy jelölőlap is, a mellékletben megtalálható.

A pályázatnál szintén a jelölőlapon kell a jelöltnek beadnia a pályázatát, beleírva, mi indokolja a jelentkezését az adott tisztségbe.

A jelöléseket, ill. a pályázatokat a második körben a Központi Iroda címére küldjétek el 2015. november 5. éjfélig: SZMCS, Szent István tér 296/6., 929 01 Dunajská Streda - Dunaszerdahely. Elég az is, ha mindezt e-mailben küldöd az szmcs@szmcs.sk címre. (Kérlek, ha nem okoz gondot, csatold szöveges formátumban is, ne kelljen újra begépelni az egészet.)

A második kör után az addig beérkezett összes jelölés összegzését legkésőbb 2015. november 10-én közzéteszi a Központi Iroda. Utána még 15 napig van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat az SZCST elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése 2015. november 10-én lesz közzétéve. Ha ezt követően valamely tisztségre nincs előzetesen jelölt személy, a jelölés a Szövetségi Közgyűlésen is történhet. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

Jó munkát!

Kocur László, az SZCST elnöke nevében is

Csémi Szilárd – Kismedve ügyvezető elnök

 

Jelöltek az első körben indoklásokkal együtt

a) négy éves időszakra:

Elnök

Csémi Szilárd – Kismedve, cst.

csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Csémi Szilárdot több mint 20 éve ismerem, 1994-ben együtt abszolváltuk a Segédtisztképző Tábort. Később a nemcsak a cserkésztiszti, hanem a kiscserkész segédtiszti képesítést is megszerezte. Kismedve azóta számos szerepben/tisztségben/funkcióban megfordult helyi, országos és nemzetközi szinten egyaránt. A teljesség igénye nélkül volt a nagymegyeri, 23. sz. Arany János cserkészcsapat parancsnoka, melynek sorsát a mai napig szívén viseli; kiscserkész mintatábor vezetője, mozgalmi titkár, a Cserkész főszerkesztője, a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának alelnöke, és két cikluson át az ügyvezető elnöki tisztséget is betöltötte. A 2007-es tisztújítást követően sikerült neki a sok, nem várt, és nem ismert nehézségek közepette szövetségünk gazdasági hátterét stabilizálni, a mozgalmi munkának is új lendületet adott. Ezt követően a második ciklusban a szervezeti és a mozgalmi élet megújítására is jutott energiáiból. A szervezeti élet szempontjából kiemelkedően fontos, hogy a jelölt a messzemenőkig jártas a helyi, regionális és országos köz- és államigazgatási rendszer struktúráiban és működésében, a hazai, magyarországi, és nemzetközi pályázati rendszerben. Több, hazai és nemzetközi ernyőszervezetben is képviselte szövetségünk érdekeit. Kismedvének nemcsak élete és munkája, hanem hobbija is a cserkészet, ennek tanúbizonysága a Felvidéki Cserkészgyűjtemény, melyet gyakorlatilag a térdén szerkeszt, és saját anyagi forrásaiból bővít. Az SZMCS aktuális tiszti karában jelenleg nem tudok nála alkalmasabb embert megnevezni az elnöki teendők ellátására.

A jelöléshez csatlakozik Gál Erik st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Ügyvezető Elnök

Első körben nincs jelölt

 

Intéző Bizottság hat tagja

Asztalos Zoltán, st.

csapata: 60. sz. Sík Sándor cserkészcsapat, Tardoskedd

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Asztalos Zoltán a mozgalom hőskorában, a kilencvenes évek derekán még őrsvezetőként vette át a szímői, 31. sz. Szent Márton cserkészcsapat vezetését, és ha kellett, heti három őrsi összejövetelt is megtartott. A csapat sorsát, bár már nem él szülőfalujában, a mai napig a szívén viseli. Asztalos Zoltán korán bekapcsolódott a vezetőképzésbe, már a III. sz. Segédőrsvezető-képző Tábor törzsében ott dolgozott, az V. sz. Segédőrsvezető-képző Tábort pedig már parancsnokként vezette. A „szárazföldi” cserkészet mellett részt vett az I. sz. Vízivezető-képző Tábor előkészítésében, lerakva az SZMCS-n belüli vízicserkészet alapjait. Ezt követően több vízivezető-képző tábort vezetett, s számos, vagy inkább számtalan vízitúra és vízitábor szervezője és vezetője volt. Szövetségünk első, s ez idáig egyetlen csónakházának létrejöttét is az ő töretlen lelkesedésének és kitartásának köszönhetjük. 2007-2011 között mozgalmi vezetőtisztként segítette a szervezeti életet, előkészítve az új nevelési koncepciót, amely napjainkban érett be. MVT-ként nevéhez fűződik a belső értékelési rendszerünk megalapozása is. Hivatali ideje alatt számos, a feladatkörén túlmutató, a mindennapi működéssel kapcsolatos tevékenységet végzett, jó lélekkel. A szervezeti élet terén szerzett tapasztalatai Asztalos Zoltánt kiválóan alkalmassá teszik arra, hogy az SZMCS munkáját az Intéző Bizottságban segítse.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Hodek Zoltán, cst.

csapata: 28. sz. Kaszap István cserkészcsapat, Udvard

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: Nevezett cserkészvezető hosszú évekig vezette az udvardi 28. sz. Kaszap István cserkészcsapatot, aktívan kivette részét a vezetőképzésben és szövetségi rendezvények szervezésében egyaránt. Számos projekttel a háta mögött értékes tapasztalatokkal rendelkezik mind a mozgalmi, mind a szervezeti munka területén. Mindezek alapján hiszem, hogy az Intéző Bizottság tagjaként segíteni tudja a felvidéki magyar cserkészetünket.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Lelkes Béla, cst.

csapata: 10. sz. Szent György cserkészcsapat, Dunaszerdahely

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: A dunaszerdahelyi 10. sz. Szent György cserkészcsapat vezetőségi tagjaként, majd parancsnokaként és a Dunaszerdahelyi Cserkészkörzet elnökeként értékes tapasztalatokkal rendelkezik mind a mozgalmi, mind a szervezeti munka területén. Első kézből van rálátása cserkészszülőként a gyermekei által a mostani gyermekekkel járó kihívásokra, továbbá felesége jóvoltából a kisiskoláknál zajló pedagógiai munkára, annak szépségeire és gondjaira egyaránt. Az Intéző Bizottságon belül ezen tapasztalatait is a véleményem szerint jól tudná hasznosítani cserkészetünk érdekében.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Csajka István, cst.

csapata: 17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat, Kassa

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Csajka István már a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség alakulása idején jelen volt. A mozgalomba fiatalon került be, az őrsvezetőképző tábort, 1992-ben, a segédtisztképző tábort 1993-ban, a tisztképzőt 1994-ben végezte el, ugyanebben az esztendőben már a cserkész mintatábor parancsnoka volt. Csajka István 1995-ben megálmodta, 1996-ban megvalósította az I. sz. Segédőrsvezető-képző Tábort, a második tábornak is parancsnoka volt. Ha ezen kívül egyebet nem tett volna, az SZMCS akkor is örökre hálás lehetne neki. A rovermunka terén is aktív volt, jelen volt a Rovercserkész Szakbizottság alapjainak lerakásánál, és annak működéséig végig aktív tagja volt. A csapatmunkából is kivette a részét, ha kellett, erőn felül is, egyéb tevékenységeket háttérbe szorítva. Tevékeny része volt a két kassai cserkészcsapat egyesítésében. A csapatot parancsnokként is éveken keresztül vezette. Szerkesztője volt a Keleti Láng című időszaki kiadványnak is. Közgazdászként és vállalkozóként évek óta felelősségteljes területen dolgozik. A mozgalomban és a gazdasági életben szerzett tapasztalataival nagy segítséget nyújthat az SZMCS-nek az Intéző Bizottság tagjaként.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Csáky Erzsébet, cst.

csapata: 46. sz. Kittenberger Kálmán cserkészcsapat, Léva

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke,

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Csáky Erzsébet a lévai, 46. sz. Kittenberger Kálmán cserkészcsapat alapító parancsnoka. A csapatot négy gyermeke nevelése mellett áldozatos munkával vezette, ezáltal nagyon sokat tett az egyre fogyó lévai magyarság identitásának megőrzéséért. Később családi körülményei a fővárosba szólították, de innen is figyelemmel kísérte, és segítette a csapat munkáját. Tevékenysége azonban nem maradt meg a csapatkeretek közt. 1997-ben, az I. Szövetségi Nagytáborban altáborparancsnokként vállalt szerepet. 1995-től két cikluson át volt a Szövetségi Cserkésztanács tagja. Ebben a minőségében sorsfordító döntések, Alapszabály-módosítások, belső szabályzati revíziók, gazdasági döntések születésénél volt jelen, hosszú távon is befolyásolva az SZMCS működését. Pedagógusként és cserkészvezetőként szerzett évtizedes, értékes tapasztalataival a jövőben is nagyban segítheti a szövetségi munkát.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Szeghő Sándor, st.

csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Szeghő Sándort jól ismerem, mivel 1992-től az őrsvezetője voltam. Sanya 1996-ben szerzett őrsvezetői, 2000-ben segédtiszti képesítést. Első őrsét a Komáromhoz közeli Gútán vezette, ahol tevékeny részt vállalt a helyi cserkészcsapat alapjainak lerakásában. Itteni őrsének tagjai előbb segédőrsvezetői, majd őrsvezetői képzésben vettek részt, ketten később a segédtisztképző táborig is eljutottak. Szeghő Sándor korán bekapcsolódott a vezetőképzésbe, közel egy évtizeden át volt a segédőrsvezető-képzés meghatározó alapembere. Mindamellett csapatának is hűséges tagja maradt. A legutóbbi választási ciklusban a Szövetségi Cserkésztanács tagjaként végzett áldozatos munkát szövetségünkért. Szeghő Sándort elkötelezett, következetes, kitartó cserkészvezetőnek ismertem meg. Felbecsülhetetlen cserkésztapasztalata mellett műszaki pályájából fakadó elemző szemlélete nélkülözhetetlenné teszi őt egy olyan testületben, mint az Intéző Bizottság.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Matus Tamás, st.

csapata: 5. sz. Szent Jakab cserkészcsapat, Nyékvárkony

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: A jelölt egészen a közelmúltig a nyékvárkonyi 5. sz. Szent Jakab cserkészcsapat parancsnoka volt. Részt vett a vezetőképzésben, több szövetségi szintű rendezvény aktív szervezője. A cserkészetben szerzett tapasztalatai mellett a falu közösségi életében is kivette részét az elmúlt időszakban. Az évek során megszerzett tudása és tapasztalata alapján hiszem, hogy mindezt jól tudja majd hasznosítani az Intéző Bizottságban is szövetségünk egésze részére is.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Mozgalmi Vezető

Első körben nincs jelölt.

 

Nevelési Vezető

Ötvös Zoltán

csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom – Délkomáromi cserkészraj

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: Zoltán alapító vezetője a Dél-Komáromban immár szinte teljesen önállóan működő cserkészrajnak. A segédtisztképzését az SZMCS berkeiben szerezte meg, azóta is az SZMCS sorait erősíti cserkészrajával egyetemben. A semmiből fokozatosan egy erős, több stabil lábon álló cserkészközösséget épített fel, mellé háttér segítő szervezetként cserkészalapítványt alapított, és azóta is üzemeltet társaival. 2007 tájékán az SZMCS vezetésfejlesztési projektjén dolgozott. Csapatának képviseletét fokozatosan bekapcsolta az SZMCS nagyobb rendezvényeibe, otthont adtak a cserkészvezetői képzési alkalmaknak és a továbbképzéseknek, valamint a legutóbbi szövetségi lelkigyakorlatnak is. Az új nevelési koncepcióval fokozatosan ismerkedett meg. Egyházközösségének oszlopos tagja. Közösségi személyiség. A fentiekből fakadó, valamint a munkahelyein megszerzett tapasztalatok is nagyban segíthetik Nevelési Vezetői munkáját.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Toborzási Vezető

Bencze Dávid

csapata: 60. sz. Sík Sándor cserkészcsapat, Tardoskedd

Pályázatot nyújtott be

Ebben az indoklása:

Miért jelentkezem a feladatkör elvégzésére?

Meggyőződésem, hogy a jelenlegi helyzete a szlovákiai magyarság számára kritikus vetületet vett fel. A népösszeírások adatai szerint a magyarság létszáma folyamatosan csökken, így ebben a tekintetben a szlovákiai magyarság számára csak pár védőbástya maradt. Egyik jelentős védőbástyának a szlovákiai magyartanítási nyelvű alapiskolákat tartják, amelyek létszáma igaz, hogy jóval több, mint a rendszerváltás előtti időszakban, azonban az arány itt is megmutatkozik, ugyanis a több iskola kisebb létszámúságot jelent. Mivel az iskolarendszer nagymértékben a szlovák kormány befolyása alatt áll, így bizonytalan lábakon áll a magyar iskolák sorsa Szlovákiában. A bizonytalanság további fokozói a magyarság körében, az el nem felejtett történelmi atrocittások, melyet az államunk velünk szemben követett el, s így világossá válik a bizonytalanság, illetve a kétségesség. Tehát ezekből a gondolatokból világossá válik miért is történik meg az, ha magyar ajkú szülők állami nyelvű iskolákba íratják gyermekeiket. – Ezzel egyértelmű, hogy a magyarság számára nem a magyar iskolák a fő mentőmellény, mert az elfelejti, vagy nem is veszi tudomásul a magyar ajkú fiatalok létét a „konkurens” iskolában.

Ha sikerült ezt a gondolatmenetet végigvezetni, akkor világossá válhat a szövetségünk szerepének a fontossága. Ha mélyebben belegondolunk, rájövünk, hogy kétséget kizáróan a szlovákiai magyarság megmentője lehet az SZMCS. Túlmenően a cserkészeszme hirdetésén és benne való nevelésén kulcsfontosságúvá válhat a magyarság kérdésében, mind a magyar iskolások körében – a magyarabb magyar nevelés –, s mind a szlovák iskolákban tanuló magyarok számára.

A toborzótiszt személyének véleményem szerint elsősorban olyan embernek kell lenni, aki ezt a nyilvánvaló tényt látja, és kíván mind a szövetségért és mind a magyarságért működni.

Hogy képzelem el a toborzótiszt működését?

Működése lényegében két körből állna. Melyek közül a legnagyobb prioritást az új csapatok beindítása nevezetű feladatkör élvezi. A második feladatkör kisebb prioritást, ám nem kisebb precizitást igényel, mégpedig a meglévő csapatok toborzásában való besegítés az eszmék és az értékek figyelembevételével.

Az új csapatok beindítása

Nyilván valóan a legtöbb időt és energiát igénylő tevékenység, így lényegesen több idő kell ahhoz, hogy a munkának látható és érezhető jelei legyenek. A révbe érésről ebben a tekintetben az új csapatok alakulásánál lehet majd beszélni – ami a toborzótiszt feladatkörét illeti. Az egyértelmű eredmény, ha a csapat talpra is tud állni, és ha meg is tud maradni.

A toborzótiszt feladata elsődlegesen a potenciális helyek felmérése, és a cserkészeszme működtetésének, illetve annak a lehetőségének a kiaknázása (tanárok, régi csapatok, cserkészszimpatizánsok, egyetemi hallgatók – mint vezetőnövendék), majd ezeknek a vezetővé való nevelése.

Amikor a szövetség cserkészcsapatai táboroznak, nem elég, ha a tábort csak maguknak rendezik. Elengedhetetlen a tábort a toborzásra is kihasználni. Tehát a táborozók egy nap erejéig toborzók is lehetnek. Egy nyitott nap keretein belül, vagy egy táborhelyen kívüli akció keretein belül, ahol a táborhelyhez tartozó község ifjúságát egy tábori nappal felbuzdítjuk a cserkészetre.

Az új csapatok toborzása, illetve a táborozó toborzó projektekhez kívánnám a szövetség és egy 7 fős önkéntes toborzó őrs létrehozását, illetve a SETA tagok segítségét az egyes akciókhoz.

A meglévő csapatok toborzásában való besegítés

Első feladat a B. pontban természetesen az egyes csapatok felmérése, és a csapatok helyzetéről való éves jelentések bekérése. – Így a csapatok segítségére lesz a toborzás stratégiájában egy külső szemlélő, aki lehet jobb tanácsokat tud adni a csapat toborzásához. A kinevezett toborzónapokon részt vesz, abból a megfontolásból, hogy segítsen a toborzóknak. Majd a toborzási akcióról beszámolót kér.

A szövetség felé a toborzótisztnek szinte kötelessége havi beszámolókat küldenie munkájáról, illetve a csapatok helyzetéről és a toborzásukról.

 

Vezetőképzési Vezető

Első körben nincs jelölt.

 

Külügyi Vezető

Csányi Norbert, cst.

csapata: 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat, Érsekújvár

javasolta: Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt

A jelölő csapata: 63. sz. Kodály Zoltán cserkészcsapat, Nyitrageszte

A jelölő indoklása: Csányi Norbert, az érsekújvári 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat tagja. A csapatban aktív őrsvezetőként dolgozott, majd megszerezte a segédtiszti képesítést is. Tiszti képesítését a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tisztképző táborában szerezte meg. A Külügyi bizotság tagjaként évek óta részt vesz a szövetség külügyi ügyeinek az intézésében. A Külügyi Bizottságot több éve vezeti. Eddigi külügyi munkája és tapasztalata, valamint külügyi kapcsolatai előrevetítik, hogy Külügyi vezető munkjáját továbbra is jól és hatékonyan tudja majd betölteni.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök is.

 

b) három éves időszakra:

Ellenőrző Bizottság elnöke

Zachar Pál, st.

csapata: 27. sz. Szent Imre cserkészcsapat, Ipolyság

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Zachar Pál még gyermek volt, amikor felfigyeltem kivételes képességeire. 1998-ban, csapatáborukban vendégeskedve tudtam meg, hogy a strandon részt vett egy dezorientált kisgyermek kimentésében. Később 2000-ben, az 5. sz. Segédőrsvezető-képző Táborban a képzője voltam. A táborban is kitűnt tudásával és tenniakarásával. Az őrsvezetői mellett a vízi vezetői képesítést is megszerezte, és tevékenyen bekapcsolódott a vízivezető-képzésbe. A segédtiszti képesítést a Külföldi Magyar Cserkészszövetségben szerezte meg, ezt követően öt éven át vezette a tábort, melyből egykor maga is kinőtt. Amellett, hogy Zachar Pál tevékeny volt a szövetségi munkában, példásan vezette, vezeti csapatát is. Mindezek arról árulkodnak, hogy ő egy kiemelkedően jó képességű mozgalmi ember. Az Ellenőrző Bizottság élére azért jelölöm, mert egészen az utolsó finomhangolásig a strukturális megújhodás motorja volt. Részt vett az ócsadi alapozó ülés előkészítésében, majd ezt követően, egyéb, munkahelyi, családi, csapat- és szövetségbeli kötelezettségei mellett Gál Erikkel egyetemben heti rendszerességgel dolgozott az új struktúra implementációján, az ehhez szükséges részletek kidolgozásán, szabályzatok módosításán stb. Az új struktúra egyik legalaposabb ismerője, így szilárd meggyőződésem, hogy annak felügyeletére is a legmegfelelőbb cserkészvezető.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Ellenőrzési Bizottság nyolc tagja

Szpisák Zsuzsa, cst.

csapata: 12. sz. Bercsényi Miklós cserkészcsapat, Szepsi

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: A felvidéki magyar cserkészmozgalom egyik legtapasztaltabb cserkészvezetője. Számos vállalt feladata közül kiemelkedik a szepsi 12. sz. Bercsényi Miklós cserkészcsapat közel két évtizedes parancsnoksága. A cserkészmozgalomban szerzett bőséges tapasztalata mellett más területeken is jelentős közösségi és élettapasztalatokkal rendelkezik. A leírtak miatt jó szívvel ajánlom a jelöltet az Ellenőrző Bizottság tagjának, ahol bölcsessége és tudása a legjobb helyen lesz kamatoztatva.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Ficza Ildikó, st.

csapata: 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat, Érsekújvár

javasolta: Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök,

A jelölő csapata: 23. sz. Arany János cserkészcsapat, Nagymegyer

A jelölő indoklása: Ildikó, azaz Fildi az érsekújvári cserkészek egyik vezetőjeként számottevő tapasztalatokra tett szert az évek során nemcsak a cserkészcsapat életében, de vezetőképzés, valamint a forrásteremtés területén is. Úgy gondolom, már csak ezek miatt is jogosan lett jelölve az Ellenőrző Bizottság tagjának.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Pintér Miriam, st. (EB/Jog)

csapata: 27. sz. Szent Imre cserkészcsapat, Ipolyság

javasolta: Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt

A jelölő csapata: 63. sz. Kodály Zoltán cserkészcsapat, Nyitrageszte

A jelölő indoklása: Pintér Miriam, az ipolysági 27. sz. Szent Imre cserkészcsapat tagja. Csapatának aktív, lelkiismeretes vezetőjeként évekig őrsvezető volt. Segédtiszti képesitését 2014-ben szerezte meg a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának segédtiszti vezetőképző táborában. Csapatában jelenleg segédtisztként dolgozik. Szövetségi szinten segédtiszté válása után a külügyi bizottság tagjaként kezdett el dolgozni és a mai napik tagja a bizottságnak. Jelenleg jogi tanulmányait folytatja Budapesten ill. Pozsonyban. Cserkésztapasztalata, odfaigyelő személyisége, valamint jogi tanulmányai nak köszönhetően hasznos és fontos tagja lenne az Ellenőrző Bizottság jogi ellenőrző részének.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök is.

 

Horváth Dani st. (EB/jog)

csapata: 17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat, Kassa

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Horváth Dániel a kassai, 17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat parancsnoka. Képességeivel már a segédőrsvezető-képző tábor jelöltjeként kitűnt kortársai közül. A segédtiszti képesítést a Külföldi Magyar Cserkészszövetség berkeiben szerezte meg. Hazatérte után azonnal bekapcsolódott a vezetőképzésbe a segédőrsvezető-képző tábor képzőjeként. Jelenleg immár második éve parancsnokként vezeti a tábort. Horváth Dániel jogi tanulmányokat folytat, így a szakmai háttere is megvan ahhoz, hogy az Ellenőrző Bizottságban a jogi ellenőri tisztséget ellássa.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Zajíček József, st.

csapata: 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat, Érsekújvár

javasolta: Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt

A jelölő csapata: 63. sz. Kodály Zoltán cserkészcsapat, Nyitrageszte

A jelölő indoklása: Zajíček József, az érsekújvári 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat tagja. A csapatban aktív őrsvezetőként dolgozott, majd segédtiszti képesítést szerzett. A képesítés megszerzése után a 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat parancsnoka lett a közelmúltig. Vezetőképzés terén a kiscserkész vezetőképzésbe kapcsolódott be. Jelenleg a Kiscserkészveztőképző-Tábor parancsnoka, valamint a Nevelési mukacsoport oszlopos tagja. Eddig csapatparancsnoki, valamint vezetői tapasztalatai, továbbá elhivatottsága a mozgalom és cserkészeszme iránt alkalmassá teszik, hogy tagja legyen az Ellenőrző Bizottságnak.

A jelöléshez csatlakozik Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke és Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök is.

 

Bozsaky Tamás, cst.

csapata: 59. sz. gróf Kálnoky Sándor cserkészcsapat

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Bozsaky Tamás a gróf Kálnoky Sándor cserkészcsapat alapító parancsnoka. Segédtiszti képesítést 1999-ban, tiszti képesítést 2001-ben szerzett. Még egyetemi évei alatt lett a www.szmcs.sk szerkesztője, honlapunk első igazi megújulása neki köszönhető. A Cserkész című havilapunk digitalizálásában is részt vett. 2003-2007 között mozgalmi vezetőtisztként dolgozott. Ekkor rakta le a Segítő Tábor elődszervezetének alapjait. Több ernyőszervezetben képviselte szövetségünket. A III. Szövetségi Nagytábor központi törzsének is aktív tagja volt. MVT-ként számos szabályzat, értékelési rendszer, belső irányelv kidolgozásában és implementációjában vett részt. Rendszerező-elemző megközelítésmódja hasznos lehet az Ellenőrző Bizottságban.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.

 

Falanga Wurster Olívia, cst.

csapata: 19. sz. Szent Erzsébet cserkészcsapat, Pozsonypüspöki

javasolta: Kocur László - Kacza, st., a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

A jelölő csapata: 2. sz. Jókai Mór cserkészcsapat, Révkomárom

A jelölő indoklása: Wurster Olívia az elsők között kezdett cserkészkedni a mozgalom rendszerváltás utáni újjáalakulást követően. Cserkésztiszti képesítését a Külföldi Magyar Cserkészszövetségben szerezte meg. 1992 májusában a pozsonypüspöki, 19. sz. Árpád-házi Szent Erzsébet cserkészcsapat parancsnoka lett, melyet több mint egy évtizeden át vezetett. Ugyanebben az évben bekapcsolódott az őrsvezetőképzésbe is. Korábban már több ízben volt az Ellenőrző Bizottság tagja. Wurster Olívia végzettségét tekintve közgazdász, releváns szakmai tapasztalatait jelentős multinacionális cégek pénzügyi osztályain szerezte. Szakértelme nélkülözhetetlenné teszi őt az Ellenőrző Bizottság tagjaként.

A jelöléshez csatlakozik Csémi Szilárd – Kismedve, cst., ügyvezető elnök és Gál Erik, st., vezetőképző vezetőtiszt is.