Reformátusok nagy ünnepén légy önkéntes segítő!

2009. 05. 12

Május 22-én hálaadó ünnepre készül a magyar reformátusság. Ez az esemény az államhatárok által szétszabdalt magyar reformátusság egyházjogi egységben való egyesülését fogja jelenteni, amely során Közös Zsinat is alakul. Erre az eseményre most cserkészeket várunk...

Kedves Cserkésztestvéreim!

Május 22-én hálaadó ünnepre készül a magyar reformátusság. Ezen a napon kerül sor a Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinatára és Hálaadó Ünnepére Debrecenben. Ez az esemény az államhatárok által szétszabdalt magyar reformátusság egyházjogi egységben való egyesülését fogja jelenteni, amely során Közös Zsinat is alakul.

Erre az eseményre most cserkészeket várunk, akik egy vidám, lelkes, lendületes segítő csapat tagjaként szem- és fültanúi lehetnek a Kárpát-medencei református egység megteremtésének, és ebben ők maguk is szolgálatot vállalhatnak. Önkéntes segítőként, cserkészegyenruhában, a szervezők által előkészített szolgálati területen várjuk elsősorban a református, és más felekezetű cserkészek segítő közreműködését.

Ez az eredeti kiírás:
A Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinata és Hálaadó Ünnepének
előkészítésére és lebonyolításához a 2009. május 20-23. közötti időszakra keresünk talpraesett, lelkes református ifjakat és leányokat 15 éves kortól, akik magukénak érzik az egyház e rendkívüli rendezvényének segítését. Többek között az alábbi területeken várunk közreműködőket: helyszínek berendezése, felügyelete, résztvevők irányítása, útbaigazítás, vendégek kísérése, rendrakási és takarítási segítség, színpadi beszerelés, csoportok kísérése, információs pult, regisztrációs feladatok, vízosztás, rendfenntartásban segítség, parkolás irányítása, ruhatár, gyermekprogramoknál részvétel, színpadi programoknál háttérfeladatok stb.
Érkezés május 21-én (csütörtök) reggel, hazaindulás 23-án (szombat) ebéd után. A közreműködők étkezést kapnak. Szállást tornateremben biztosítunk (hálózsák és polifoam szükséges), indokolt esetben külön szálláshely is igényelhető.

Az önkéntes fiatalokat legkésőbb 21-én reggel várjuk Debrecenben. Szállást és étkezést biztosítunk számukra.

Jelentkezési határidő: 2009. május 14.
Emailen: kubi@szmcs.sk
Jelentkezni itt lehet e-mailben csapatonként és egyénenként is. E-mailben küldik az érdeklődőknek a jelentkezési lapot.

A jelentkezéshez 18 év alatt a jelentkezési lap hátoldalán található szülői nyilatkozat is szükséges.

Címkék
önkéntesség