Önkénteskedj Szegeden!

2013. 04. 11

2-12 hónap időtartamra vár 18-30 év közötti önkénteseket a szegedi Talentum Alapítvány.

 

Az ellátandó feladatok:

 

1, A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért és Megyei Önkéntes Központ közvetítő szerepet vállal a lelkes önkéntesek, valamint az emberi erőforrás hiányában lévő, önkénteseket szívesen fogadó civil szervezetek között. A rendelkezésre álló adatbázisunkban található kapcsolatok felelevenítésére, valamint új kapcsolatok kialakítására várunk hosszútávú önkénteseket.

2, Fontos feladat az önkéntesség fogalmának, eszméjének multiplikálása, valamint a Fiatalok Lendületben Program népszerűsítése, hiteles, a programban aktuálisan résztvevők által. 

3, A Talentum Alapítvány egyik fő lába az önkéntesek képzése, melyek előkészítő munkálataiba, valamint megvalósításába is várjuk a segítséget.

4, Az újonnan induló, hátrányos helyzetű fiatalokat foglalkoztató  Tanoda Program számos lehetőséget biztosít  a hasznos és kreatív időtöltésre általános iskolás gyerekekkel.

5, A saját kultúra bemutatása is szerves része a hozzánk érkező önkénteseknek, mind informális, mind pedig formális keretek között (az iskolai népszerűsítések, valamint az általuk szervezett nemzeti estek során)

 

A projekt során csak az útiköltség 10%-át kell fizetni, a többi költség (szállás, étkezés, stb.) a projektből kerül finanszírozásra.

 

A Talentum Alapítványról a szervezet honlapján találsz további információkat.

 

Ha felkeltette a lehetőség a figyelmedet, akkor keress, kérdezz minket a Központi Iroda elérhetőségein!

Címkék
Európai Önkéntes Szolgálat
önkéntesség