Neked MAGYARázom!

2009. 03. 17

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet felvidéki magyar települések magyar nyelvű üdvözlő tábláinak és vendégköszöntő tábláinak az elkészítésére

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy anyagi támogatás révén járuljon hozzá a szlovákiai magyar települések magyar nyelvű üdvözlő tábláinak, vendégköszöntő tábláinak, a település nevezetességeit bemutató információs tábláinak az elkészítéséhez, illetve ezen táblák elhelyezésének költségeihez.

A versenypályázat része annak a programnak, amelyet a Rákóczi Szövetség a szlovákiai magyar nyelvhasználat ösztönzése céljából valósít meg.

A támogatás formája és a rendelkezésre álló forrás mértéke

A Rákóczi Szövetség az arra érdemes pályázatok között összesen 1 000 000 Ft összeget oszt szét vissza nem térítendő támogatás formájában.

Jelen pályázati kiírásra minden pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, amelyre maximum 150 000 Ft támogatás nyújtható.

A pályázók köre

A pályázati kiírásra olyan, szlovákiai magyar települési önkormányzatok nyújthatják be pályázati igényüket, amelyek a szlovákiai nyelvtörvény rendelkezései alapján jogosultak kétnyelvű feliratok használatára (azokon a települések, ahol a magyar nemzetiségű lakosok részaránya meghaladja az összlakosság 20%-át) és nyertes pályázat esetén vállalják ezek elhelyezését .

A pályázatok beérkezésének határideje: 2009. április 5.

Pályázati anyagok beszerzése:

A pályázati kiírás és adatlap letölthető a Rákóczi Szövetség honlapjáról, valamint a www.nekedmagyar.hu honlapról.

A Pályázatokkal kapcsolatos további információ a Rákóczi Szövetség alábbi elérhetőségein kérhető:

Tel: 0036-1/201 30 67, fax: 0036-1/212 8891, e-mail: felvidek@rakocziszovetseg.hu

Kelt: Budapest, 2009.március 5.

Rákóczi Szövetség

Címkék
pályázat
Rákóczi Szövetség