Májusban 72 óra!

2014. 04. 15
72 óra

Május 16-18. között újra megrendezik a 72 óra elnevezésű háromnapos önkéntes maratont a Szlovák Ifjúsági Tanács (RmS – Rada mládeže Slovenska) kezdeményezésére. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idén is bekapcsolódik a projektbe, társszervezője annak. Tegyünk idén is 72 óra alatt valami jót mások öröméért!

 

Három nap alatt nagyon sok mindent meg lehet csinálni: felújíthatunk egy játszóteret, letisztíthatjuk a falfirkákat, fákat ültethetünk, vagy tanösvényt is készíthetünk. Csak ötlet és kedv kell a megvalósításhoz.

 

A 72 óra elnevezésű projektbe már nem először kapcsolódunk be, legtöbbeteknek ismerős is lesz. Ez egy egész hétvégés önkéntes akció, a lényege, hogy egy időben országszerte tennivágyó fiatalok (és nem csak fiatalok) a közösséget szolgálják, önkéntes munkát végeznek.

Egész biztosak vagyunk benne, hogy a környezetetekben ti is találtok olyan dolgokat, amelyekre ráfér a változtatás. Nincs más dolgotok, mint kitalálni egy projektet, regisztrálni azt a honlapon keresztül, és május 16-18. között megvalósítani. A projektnek nem kell tartania 72 óráig, rajtatok áll, mennyi időt tudtok rá szánni, illetve az, mennyi ideig tart megvalósítani azt. Lehetnek karitatívak, környezetvédelemre irányulóak, fejlesztőek… stb. A projektek lehetnek nyilvánosak, másokat is bevonhattok a megvalósításba, de végezhetitek az önkéntes munkát csak a szervezeteteken, cserkészcsapatotokon belül is.

A honlapon megtaláljátok a már regisztrált projekteket, bátran inspirálódjatok.

 

Mutassuk meg, hogy a cserkész valóban ahol tud, segít, és hogy apró dolgok is sok jóra képesek.

 

Bővebb információ és regisztráció a projekt honlapján: www.72hodin.sk

 

Május 16-18. között lehetőség van bekapcsolódni a református egyház által indított Szeretethíd elnevezésű programba is, amelynek a közösség érdekében önkéntesen végzett munka mellett az is a célja, hogy kapcsolatot teremtsen, hidat építsen a különböző korosztályok és közösségek között, ezáltal pedig bizonyságot tegyen Istenről. A Szeretethídról a kezdeményezés honlapján olvashattok, itt lehet jelentkezni is.

Címkék
72 óra
szeretethíd
önkéntesség