Közgyűlés-szájbarágó II. – Miért menjek el a közgyűlésre?

2012. 01. 11

Február 10-12-én tisztújító közgyűlést tartunk. Új sorozatunkból, a Közgyűlés-szájbarágóból megtudhatod, miért kell közgyűlést tartani, mi az a tisztújító közgyűlés, miért kell eljönnöd, mi lesz, ha nem jössz el, kikkel találkozhatsz ott, ki és hogyan szavazhat; mi történik, ha elkésel, és miért nem tökmidegy, hogy ott leszel-e. Második lecke: Miért kell elmennem, és miért rossz az, ha nem megyek el?

Miért kell elmennem tagként a Közgyűlésre?
 
Azért kell elmenni, mert nem lehetsz közömbös a szlovákiai magyar cserkészet ügye iránt. Azért, mert a Szlovákiában működő magyar cserkészet irányát, jövőjét Mi határozzuk meg (ebben a Mi-ben Te is benne vagy:). Mert személyes felelősséggel tartozunk érte! Mert az Úr sok talentumából az egyik ez, ami arra ad lehetőséget, hogy olyan ifjúságnevelést folytassunk, amilyet akarunk.
Te mondhatsz véleményt, hogy Neked, dolgozó vezetőnek az SZMCS mit segített, mivel támogatta a napi munkádat. Ezért gyere el!
Te, mint tag, személyes véleményedet megformálva szavazatoddal támogatod azt a jelöltet, akinek a programját szeretnéd megvalósulni látni. Ha nem mész el, azzal azt mondod, hogy Neked nem kell semmi. Azonban akkor hogy várhatsz segítséget, támogatást és mindenféle egyéb lehetőséget.
 
Mi lesz, ha nem megyek el a Közgyűlésre?  

Ezzel azt üzened, nem akarsz közösségi döntésekben részt venni. Erre jogod van.
Aki nem mondott véleményt, aki nem tett meg mindent, hogy a lehető legjobb úton járjon az SZMCS, annak a bírálata a későbbiekben, ha a dolgok esetlegesen nem úgy alakulnak, ahogy ő elképzelte, nyilván kisebb súllyal esik latba, mint ha véleményt mondott volna.
Ezen túl kihagysz egy társasági alkalmat, és sok találkozási lehetőséget!

Minek menjek el, amikor valószínűleg minden jelölt a felvidéki magyar cserkészet javát akarja, azaz egyforma? Inkább otthon maradok, és szervezek egy jó csapatprogramot.

Nem mindegy, hogy kire szavazol, és ugyan igaz, hogy az országos vezetés nélkül is tudsz őrsgyűlést tartani, csapatot vezetni, de hosszú távon sokkal nehezebb lesz cserkészként „megjelenni“ a világban, ha széttagolt csapatok vagyunk, mint ha jól működő, egységes szervezet. (lásd: toborzás, vezetőképzés és -továbbképzés, pályázatok, közös rendezvények stb. – és ezek kihatnak a gyerekekkel való foglalkozásra is.)"

Címkék
közgyűlés
közgyűlés-szájbarágó
tisztújító közgyűlés