Közgyűlés-szájbarágó I.

2012. 01. 10

Február 10-12-én tisztújító közgyűlést tartunk. Új sorozatunkból, a Közgyűlés-szájbarágóból megtudhatod, miért kell közgyűlést tartani, mi az a tisztújító közgyűlés, miért kell eljönnöd, mi lesz, ha nem jössz el, kikkel találkozhatsz ott, ki és hogyan szavazhat; mi történik, ha elkésel, és miért nem tökmidegy, hogy ott leszel-e. Első lecke: Alapok.

Szövetségünk jelenlegi ügyvezető elnöke, Csémi Szilárd - Kismedve szavaz a 2007- Mi az a Közgyűlés?

Mint minden polgári társulás, az SZMCS is tagokból áll. Egy ilyen szervezeti formában működő civil szervezetnek a Közgyűlése a tagok összességéből álló legfőbb döntéshozó szerv, amely a szervezet irányát (stratégiáját), működését határozza meg. Évente minimum egy ülése van.
A közgyűlés hatásköre a Szövetség minden ügyére kiterjed. A felmerülő kérdésekben a legfőbb rendelkező, határozó és ellenőrző jog a Közgyűlést illeti.
Az alapító tagok az alapításkor Alapszabályt készítettek. Ezt azóta többször megváltoztatták, s mindig a legfőbb döntéshozó szerv, a Közgyűlés hagyta jóvá.
Ebből a hatályos Alapszabályból (ASZ) , valamint a Szövetség hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatából (SZMSZ) fogunk több helyütt idézni.

Mi az a Tisztújító Közgyűlés? 
Az Alapszabály szerint 4 évre választunk szövetségi tisztségviselőket a Tisztújító Közgyűlésen. Ezen tisztújító alkalomkor a Közgyűlés megválasztja a Szövetség rendes tagjai közül a következő tisztségviselőket:
a Szövetségi Cserkésztanács elnökét és további hat tagját,
 az ügyvezető elnököt,
az Ellenőrző Bizottság elnökét és további két tagját,
a Fegyelmi Bizottság elnökét és további két tagját,
az ügyvezető elnök javaslatára a Mozgalmi Testület vezetőtisztjét,
az ügyvezető elnök javaslatára a vezetőképző vezetőtisztet.

A szerdai részből megtudhatod, miért kell(ene) eljönnöd.

Címkék
közgyűlés
közgyűlés-szájbarágó
szövetségi közgyűlés
tisztújítás
tisztújító közgyűlés