Kimérettetett

2012. 09. 28

Hosszas előkészítés után a látható eredmény felé halad a SZMCS csónakházának építése. A múlt hét pénteke óta néhány tucat karó jelzi a szímői csónakház leendő helyét. Hogy jutottunk ide?



A két vagy három választási ciklussal ezelőtti SZCST hozta meg a javaslatot arról, hogy Szímőn csónakház épüljön. Az előző ügyvezető elnökünk, Vitéz László által szorgalmazott csónakházban mi, vízicserkészek hittünk is, meg nem is. A hét áras telek megvásárlása jó kezdetnek bizonyult, de éveken keresztül csak arra volt jó, hogy legyen hol kaszálnom. 

2011 őszén azonban felperegtek az események. Viszonylag nagy mennyiségű építőanyaghoz jutottunk jó áron. Bánó Balázs és Hlavicska Viktor építészeknek köszönhetően decemberre elkészültek a 12x12m alapterületű csónakház tervei. Egy faborítású gerendaépületről van szó, amelyben helye lesz a vízi járműveknek, a trélernek és egy javítóműhelynek is.

Januárban indítottuk el az engedélyeztetési folyamatot. Hlavicska Gertrúdnak köszönhetően statikai tervek, Zajíček Ildikónak köszönhetően pedig a villamossági tervek is elkészültek.Hosszas utánajárás és 16 különböző hivatali engedély megszerzése után szeptember közepére a kezünkben tarthatjuk a hatályos építkezési engedélyünket. Időközben Antal Csaba építőmérnök elkészítette a kivitelezési tervdokumentációt.

Múlt pénteken Bencze Mihály földmérő járt a helyszínen és kitűzte az épület négy sarkát, majd Borka Dawki segítségével kijelöltük az alapok pontos helyét.

Mi vár ránk a közeljövőben?

Holnap egy kismarkoló alapot ás, és az elkövetkező hetekben az alapot kibetonozzuk. Ezután tervezzük néhány brigád alkalmával elkészíteni az épület gerendavázát és tető illetve oldalborítását.

Ők már segítettek azzal, hogy önkéntes (ingyenes) munkájukkal támogatták az eddigi folyamatot:

Hlavicska Viktor

Bánó Balázs - www.balazsbano.com

Hlavicska Gertrúd

Zajíček Ildikó

Antal Csaba

Bencze Mihály

Borka Dávid

Kovács Rozália (Vajdaság)

Kukor Tamás (Magyarország)

Vitek-Daróczi Norbert-Lehel (Erdély)

Nem kell sok, hogy a te neved is a listát gyarapítsa...

 

Asztalos Zolee

Címkék
csónakház
vízicserkész