JOTA-JOTI 2011

2011. 09. 14

Mint immáron sok-sok éve, október harmadik hétvégéjén idén is: JOTA-JOTI, azaz Jamboree on the Air - Jamboree on the Internet.

 

Öt kontinens cserkészei minden évben október harmadik teljes hétvégéjén “találkoznak”. Fiatalok tíz- vagy talán százezrei ülnek le ilyenkor a számítógépek képernyője és a rádiókészülékek mikrofonjai elé, és igyekeznek egymással kapcsolatot létesíteni az éter hullámain, e-mailen, IRC-csatornákon chatelve és még számtalan módon.

A rendezvény nagyon sokszínű: vannak központi tevékenységek, játékok, a végén egy egyszerű blogfelületen megörökíthető a részvétel, és persze ezen túl minden részt vevő cserkészcsapat saját ízlése szerint használhatja fel távoli világok megismerésétől kezdve a magyar-magyar kapcsolatok ápolásáig.

Az idei alkalom október 15. éjféltől másnap éjfélig tart. Ha sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, akkor érdemes elolvasnotok ezt a weboldalt, vagy megkeresnetek a nagymegyeri cserkészcsapat tagjait, akik rendszeresen bekapcsolódnak a rendezvénybe.

 

Címkék
jota-joti