Idén is megérkezik a Betlehemi láng

2012. 12. 13

December 15-én érkezik meg a Betlehemi Békeláng Európába. A bécsi átadóünnepségen részt vesznek a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képviselői is, és  még ezen a napon útnak indul a láng felvidéki útjára. Kövesd a legfrissebb információkat!

 

A Betlehemi Láng a béke szimbóluma, mely karácsonykor több ezer otthonban ragyog a világon. Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy Habsburg Rudolf nevét viselő osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. Azóta évről évre Bécsből – cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen. A lángot Bécsbe érkezése után nagyszabású rendezvény keretén belül adják át a világ különböző országainak, nemzeteinek képviselőinek.

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) 1991 óta minden évben átveszi a lángot bécsi cserkésztestvéreitől, és részt vállal abban, hogy Szlovákia minden magyar lakta területére eljusson a láng. A békelángot mécsesről mécsesre adva több mint 70 településre juttatják el a Felvidéken.

A Betlehemi Láng mindenkihez szól. Megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni. A láng a karácsony szellemiségét szimbolizálja. Mutatja az utat nekünk, ahogy a csillag mutatta a pásztoroknak Jézus Krisztus születésekor. Óvni, táplálni kell, hogy ne aludjon ki, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

Fogadd, és add tovább a Betlehemi Lángot Te is, hogy elérhesse küldetésének célját!

 

A láng útjáról, az átvétel lehetőségeiről és a legfrissebb történésekről tájékozódhat a láng honlapján vagy a láng Facebook oldalán.

Címkék
betlehemi láng