Esterházy ünnep a hétvégén

2009. 06. 28

Az I. sz. gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat kibővített ülését tartotta a hétvégén Paláston.

A péntek esti érkezést követően a közel két tucat résztvevő a kötetlen beszélgetések közben közösségépítő és improvizációs játékokkal fejlesztették a csapatmunkát.

A szombati nap több szinten folyt a szorgos munka: a vezetőképzések közös felszerelésének átnézése, átválogatásán és karbantartásán túl a raktár tetejének rendbetétele, a tároló polcok elkészítése, az ipolynyéki Mrenna cserkésztanyán található felszerelés átszállítása, a raktár átgondolt feltöltése az átválogatott felszereléssel és a finom ebéd elkészítése volt programon. Késő délután a vezetőképző csapat múltjáról és jövőjéről volt szó. Az Esterházy János fából készült szobrának megkoszorúzását Kocur László csapatparancsnok és Csajka Tamás vitaindító gondolatai követték. A jelenlevők végül az eszmecserét az idei vezetőképző táborokról, és még sok más dologról az esti grillparti keretén belül folytatták.

Vasárnap a társaság még kitakarította a szállást adó Ivánka kastélyt, majd hazaindult. A jelenlevők egy része még megtekintette a vezetőképző táborok új helyszínét, az Olváry völgyet is. Az ügyvezető elnök pedig délután részt vesz a Pro Probitate - Helytállásért díj kiosztásán, melyet Esterházy János emlékére osztanak ki.

Fényképek:

http://galeria.cserkesznet.sk/v/szovakciok2009/EJules0906/

Az I. sz. gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat aktuális névsora

1.Asztalos Orsolya

2. Asztalos Zoltán

3. Bartal Zoltán

4. Bartal Adrianna

5. Csémi Szilárd

6. Esse Bálint

7. Gál Hajnalka

8. Gálik Zoltán

9. Hanusovszky István

10. Juhász Amália

11. Kocur László csapatparancsnok

12. Nagy György

13. Reitzner Henrik

14. Szeghő Sándor

15. Zalka Judit