Cserkésznap Révkomáromban

2009. 04. 27

Több mint 260 szlovákiai és magyarországi fiatal vett részt az I. Országos Cserkésznapon a hétvégén Komáromban. Az érdekes programokat kínáló rendezvénynek a VI. bástya és környéke adott otthont.

A révkomáromi Cserkésznap egyike volt a Kárpát-medencében zajló hat cserkésznapnak. A rendezvényen a hatévesek éppúgy találtak kedvükre való programot, mint az alap- és középiskolások.

A helytörténet iránt érdeklődők történelmi barangoláson vehettek részt Komárom belvárosában, a legtöbb programra azonban a római kori kőtár és környékén került sor - a program társrendezője a Duna Menti Múzeum volt. A hagyományok irányt érdeklődők néptáncot tanulhattak, illetve a palásti cserkészeknek köszönhetően játékos formában ismerkedhettek meg a palócföldi szokásokkal, de a rovásírás kialakulásáról is megtekinthettek egy kiállítást. Azok sem unatkoztak, akik a hagyományok helyett inkább a virtuális világot részesítik előnyben, őket az online cserkészet várta. A vízi élet iránt érdeklődők a szövetség vízicserkészeinek vezetésével belekóstolhattak a kenuzás rejtelmeibe a Holt-Vágon. Ugyancsak a tó partján volt az erőnléti és technikai elemekben bővelkedő akadálypálya, mely előtt egész nap hosszú sorokban álltak a jelentkezők, de rendkívül népszerű volt a falmászás is.

Fotóztál, videóztál a cserkésznapon? Töltsd fel te is, és tedd közzé! Írd meg a kismedve(a)szmcs.sk címre! SZMCS sajtó munkacsoport

Címkék
cserkésznap