(Busz)úton a felelős állampolgárság felé

2013. 11. 12

Péntek helyett szombaton indul a szövetségi busz a szepsi Cserkészvezetői Konferenciára, hogy szombaton aki akar, tudjon élni állampolgári jogával, és leadhassa szavazatát a megyei választások második fordulójában. 

 

Szövetségünk mindig gondosan előre tervez, hiszen szerteágazó, határokon átívelő tevékenységünknél a megfelelő koordináció elengedhetetlen. 2013-at írunk, de már most tudjuk, hogy 2016-ban Szövetségi Nagytáborunk lesz, de 2014-re és 2015-re is vannak már nagytábori meghívásaink testvérszövetségeinktől. A Cserkészvezetői Konferencia időpontját is még tavaly tavasszal választottuk ki, amikor  a parlament elnökének még fogalma sem volt arról, mikorra fogja kiírni a megyei választásokat. 

 

A cserkészet alapvető célja, hogy támogassa a fiatalokat testi, lelki, társadalmi és szellemi képességeik teljes kifejlesztésében mind egyénként, mind felelős állampolgárként és helyi, nemzeti és nemzetközi közösségeik tagjaiként. A felelős állampolgárrá nevelésnek ellene mondana, ha egy rendezvény miatt nem tennénk lehetővé 18 év feletti tagjainknak a részvételt a megyei választások második fordulóján, ahol nincs lehetőség a választói igazolvánnyal történő szavazásra.

 

Ugyanakkor a cserkészvezetői konferencián nagyon fontos, működésünket és tagságunkat érintő témákról lesz szó, elmaradása hátráltatná a szövetségi munkát, így az szóba sem jöhet, eltolni pedig nincs nagyon hova, ugyanis – természetesen a karácsonyi műsorok próbái mellett – decemberben két szövetségi programunk is van, a lelkinap és a Betlehemi Békeláng.

 

A Szövetségi Cserkésztanáccsal úgy döntöttünk, hogy a konferenciára induló buszt péntek helyett szombaton indítjuk, 7.30-kor Dunaszerdahelyről. A konferencia akkor kezdődik, amikor odaérünk, és ugyanúgy vasárnap ebédig tart, ahogy tervezve volt, azzal, hogy a városnézés elmarad. 

 

A szavazóhelyiségek hétkor nyitnak, egy nevet kell karikázni az gyorsan megvan:), utána uzsgyi a buszra. Mindkét helyen nemzeti közösségünk jövőjét befolyásoló döntést hozhatsz! 

 

Buszozzunk együtt a felelős állampolgárság felé! Módosított menetrend hamarosan!

 

Jó munkát!

 

Kocur László, 

a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

 

Ui.: Ja, emiatt a jelentkezést is meghosszabbítjuk két nappal, 13-áig. Szóval ha azért nem jöttél volna, mert akkor nem tudtál volna szavazni, akkor már küldheted is be a jelentkezési lapod.

Címkék
cserkészvezetői konferencia