Betlehemi békeláng 2008

2008. 12. 06

Idén decemberben fantasztikus lehetőségünk van a cserkészet összefogó erejének bemutatására! A betlehemi láng Szlovákia magyarok lakta vidékére csapataink stafétájaként fog eljutni december 13-tól indulóan.

Kedves Cserkésztestvérek!

Idén decemberben fantasztikus lehetőségünk van a cserkészet összefogó erejének bemutatására! Szövetségünk anyagi okokból nem folytathatja az elmúlt másfél évtized hagyományossá vált autóbuszos lángosztó körútját. Eddigi áldozatos munkájukat ezúton is köszönöm a pozsonyi 3. sz. Kiskárpátok Hunyadi Mátyás cserkészcsapat cserkészeinek. Ezeket a terheket immár közösen kell vállalnunk, ezért egy új rendszert dolgoztunk ki, melyben minden csapat ki fogja venni részét. A tervek szerint a betlehemi láng Szlovákia magyarok lakta vidékére csapataink stafétájaként fog eljutni december 13-tól indulóan.

HOVA ÉS HOGY JUT EL A LÁNG?

A jelenlegi lángstaféta kicsit dinamikusabb, ugyanakkor nagyon önrészt kíván a csapatoktól, tőletek. Többeteket már biztos felkért a részvételre Csiba Zoltán-hegyimanó, vagy Mesiarik Marián-Maros a betlehemi Láng 2008" főkoordinátora. A lángért a legtöbb esetben el kell menned, van, amikor tovább kell vinned a staféta hozzád eső legközelebbi pontjára.

A levélhez mellékelt útvonal táblázatban pontosan le van írva, kinek mit kell csinálnia, ezért kérlek, OKVETLENÜL nézd meg azt. (Az elérhetőségek fülön találsz telefonszámokat az adott csapatokra.)

Nagyon fontos, hogy a megkapott lángot a környéketeken minél több régi és új helyszínre (pl. környékbeli településekre) is eljuttassátok a megbeszélt IDŐBEN. Kérésünk, hogy a számodra kijelölt településre, településekre MINDENKÉPPEN juttasd el a lángot. Hogy ezen felül még hány faluba, városba viszed el, az csak lehetőségeiden és kreativitásodon múlik. (Ebben az esetben kérlek időben egyeztess a polgármesteri hivatal, a helyi egyházközség vagy fogadó civil szervezet vezetőjével.)

TOVÁBBI FONTOS FELADATOK

Kérlek Titeket, mielőbb, legkésőbb december 13-ig jelezzetek vissza a betlehemilang@gmail.com címre, hogy az egyes helyeken mikor es milyen formában (pl. templomból elvihető, széthordjátok házakhoz,...) adjuk tovább a lángot az EMBEREKNEK.

Fontos lenne, hogy az átadás-átvétel dokumentálva legyen. Ha lehet, készíts fényképeket, és azokból néhányat tölts fel a „Betlehemi láng 2008” nevű galériába. Készíthetsz videót is, ezt töltsd fel valamelyik videómegosztóra, és a linkjét ugyancsak küld el a betlehemilang@gmail.com címre.

Az átadások megtörténte után azonnal küldj sms-t a következő telefonszámra 0908633935. A rövid szöveges üzenetben szerepeljen az is, hogy hol és mikor történt meg az átadás. Ne felejtsd el aláírni az sms-t. Az smseket, képeket, videókat a Betlehemi Láng honlapján tesszük közzé, mely NEKTEK KÖSZÖNHETŐEN folyamatosan frissülni fog.

További ötleteket, a képfeltöltésről információkat és a betlehemi láng történetét megtalálod a Betlehemi Láng honlapján.

Ha bármi komoly gondod lenne a lángstafétával, amit nem tudtok egymás között elintézni akkor hívd Marost!

Jó munkát!

Címkék
betlehemi láng