A vezetést vállalók

2014. 10. 27
ŐV Záróképző 2014

24 őrsvezető tett fogadalmat az Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség őrsvezetőképző táborának október 23-26. között Paláston megrendezett záróhétvégéjén. Az utolsó közös találkozót a résztvevők tapaszlatcserére, ötletgyűjtésre és természetesen a barátságok további elmélyítésére használták ki.

 

A csütörtökön esti megérkezés után a hangulat megalapozásáé volt a főszerep a társasjáték esttel és az azt megelőző tábori kvízzel, de már ezek után elkezdték oldani az első rájuk bízott hétvégi feladatokat az akkor még őrsvezető jelöltek.

Pénteken és szombaton aztán egymást váltották az ötletbörzék – kézműves alkotásokból, módszertani segédeszközökből –, minta őrsi összejövetelek bemutatása és a különféle előadások az internet veszélyeitől kezdve az őrsvezető modern eszközeiig, de volt vitapárbaj is, ahol az érvelési technikákat gyakorolhatták a vitázó felek. Lazításként sor került kreativitást fejlesztő gyakorlatokra és egy önismereti programblokkra is, valamint nem maradtak el a szabadtéri játékok sem, amelyeket a vezető válás jegyében a résztvevők vezettek le egymásnak, csak úgy, mint a reggeli tornákat vagy épp a tábortüzet. A zsúfolt program ellenére a cserkészek szakítottak időt arra is, hogy egy rövid önkéntes munka során elvégezzenek néhány őszi teendőt az Ivánka-kastély udvarán.

A hétvégi fogadalomtétellel gyakorlatilag véget ért az idei őrsvezetőképzés, de az őrsvezetővé válás csak most kezdődött el. A jó vezetőt a rábízottak segítik fejlődni, az értük végzett munka ösztönöz arra, hogy mindig jobb és jobb nevelést valósítsunk meg a cserkészetünkben.

Címkék
őrsvezetőképzés
Palást
Ivánka-kastély