Rendkívüli Tisztújítás

2022. 09. 19
tisztújítás202209

Kedves Cserkésztestvérek!

 

Az Intéző Bizottság felszólítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség minden 18. életévét betöltött tagját, hogy 2022. október 19. éjfélig tegye meg online javaslatát a következő tisztségekre, jelölés vagy pályázat formájában a 2020. február 8-tól 2024. március 31-ig tartó választási időszak még hátralévő időszakára:

  • Elnök
  • Intéző Bizottság egy tagja
  • Vezetőképző Vezető

Az újabb rendkívüli tisztújítás indoka, hogy egyrészt a szeptember 9-ei online közgyűlésen nem sikerült elnököt választani, valamint időközben lemondott tisztségéről Balogh Gábor VKV és Szeghő Sándor IB tag.

A megválasztásra váró tisztségek feladatköreit a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt találod.

Itt találhatóak meg a szabályzataink.

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

JelölésA jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. MegIindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

 

Online jelölőlap

 

Ha véleményed szerint alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem pályázatoddal jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb!

A beérkezett jelölések összegzését legkésőbb 2022. október 21-én közzéteszi a Központi Iroda. Utána még 15 napig, azaz 2022. november 6. éjfélig van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat az IB elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése legkésőbb 2022. november 10-én lesz közzétéve.  

A tisztújításra 2022. november 19-én a kassai cserkészvezetői konferencia során egy rendkívüli tisztújító közgyűlés keretében kerül sor, személyes jelenléttel, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért. Amenyiben esetleg valamilyen ok miatt a személyes találkozó elmarad, akkor a rendkívüli online tisztújító közgyűlésre csak 2022. november 25-én 19:00 kezdettel kerül sor. Ebben az esetben a virtuális választásra már 18:45-től megnyílik a zoom.

A csatlakozási link: https://us06web.zoom.us/j/89143587481?pwd=bWsycXNVTDVjUkJqMFBCV1Q1MG1zQT09

Meeting ID: 891 4358 7481
Passcode: 688552

 

Amennyiben a beérkezett jelölések összegzésekor esetleg nem érkezik valamelyik tisztségre határidőig jelölés vagy pályázat, akkor azokra a tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

Jó munkát! 

 

az Intéző Bizottság és az Elnökség nevében:

Végh Balázs