JOTA-JOTI 2022

Date
October 14, 2022 00:00 - October 16, 00:00
Place
On the Air - On the Interner
JOTA JOTI 2022

A világ legnagyobb digitális cserkészeseménye idén is!

 

Ki várja már az idei #JOTAJOTI-t?!  Bejelölted már a naptáradban? A következő Jamboree On The Air - Jamboree On The Interneten találkozó 2022. október 14-16-án lesz! 


A JOTA-JOTI a cserkészvilágunk legnagyobb digitális eseménye a fiatalok számára! 

A szervezők idén megújult izgalmas programokkal várnak mindenkit! Szereztél már barátot cserkész rendezvényen? Szerintünk igen! Itt egy újabb alkalom, ezúttal az éterben vagy az interneten! Már most érdemes ellátogatnod a rendezvény közösségi oldalára és bekapcsolnod ott az értesítést, hogy elsőként értesülj az idei regisztráció megnyitásáról! A visszaszámlálás már elindult!

A Cserkészet Világmozgalma, a WOSM azért hozza évről évre össze ezt a fantasztikus nemzetközi eseményt minden év októberében, ezt a digitális és rádiós dzsemborit, mert a különböző hátterű és tapasztalati barátkozás központi fontosságú a cserkészetben. Az idei JOTA-JOTI 2022 a valaha volt legjobbnak ígérkezik, továbbfejlesztett digitális és offline élménnyel a résztvevőknek szerte a világon! Annyi tanulási, játék és kapcsolattartási lehetőségünk van másokkal, a facebook oldal és a honlap is többek között azért is jött létre, hogy segítsenek új módokon megtapasztalnod ezeket az élményeket! Ne hagyd ki!

A JOTA-JOTI az interneten és az éteren keresztül zajlik. A megrendezésre kerülő esemény több millió fiatalt kapcsol össze a világ minden tájáról egy teljes hétvégére olyan online tevékenységekre, amelyek elősegítik a barátságot és a világon átívelő állampolgárságot. A JOTA-JOTI lehetővé teszi a fiataloknak és önkénteseknek, hogy szórakoztató és lebilincselő csoportos tevékenységekben vegyenek részt az interneten és a rádióamatőrök segítségével, amelyek célja a 21. századi készségek fejlesztése a cserkészeten keresztül. A dinamikus program számos nem formális oktatási tevékenységet tartalmaz, beleértve a webináriumokat, a globális tábortüzeket, a tehetségkutatókat, az élő show-kat, a szórakoztató kihívásokat és még sok mást egy interaktív 3D-s kempingen keresztül. A -JOTA-JOTI célja, hogy minden korosztály számára támogassa a fiatalokat abban, hogy megismerjék a kommunikációs technológiát, a globális polgárság értékeit és szerepüket egy jobb világ megteremtésében.

Már megvan a hivatalos #JOTAJOTI 2022 jelvény is! 

 

 

Élvezze a JOTI-t, de biztonságban

Online Jamboree – A JOTI nagyszerű lehetőség arra, hogy kapcsolatba léphess a világ minden tájáról érkező cserkészekkel.

Az internet buktatói
A lehetőségeken és a tartalmak gazdagításán túl az internet számos kockázatot is rejt magában, különösen a személyes adatokat vagy biztonságot fenyegeti. Mindannyiunknak fel kell ismernünk, hogy egyes embereknek rossz szándékai lehetnek, és tudnunk kell, hogyan védhetjük meg magunkat. Íme néhány tipp a biztonságosabb internethasználathoz:

  • Hozz létre egy biztonságos jelszót
  • Telepíts egy vírusirtót
  • Ne add meg teljes neved, címed vagy jelszavad senkinek, akit nem ismersz
  • Védd magánéleted

Minimális életkor és felnőtt felügyelete
Minden JOTI résztvevőnek 13 évesnél idősebbnek kell lennie a regisztrációhoz. Minden 13 és 18 év közötti résztvevőnek tájékoztatnia kell a szülőt és a tanácsadót vagy vezetőt a JOTI-ban való részvételéről, és a biztonság érdekében részt kell vennie a programon belüli tevékenységekben. Az érintett felnőttek felelősek a gyermekek online tevékenységeinek felügyeletéért. Ha még nem múltál el 13 éves, és szeretnél részt venni, a szülőd vagy egy felnőtt tanácsadó vagy vezető regisztrálhat. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy veled együtt vegyen részt a tevékenységekben az esemény teljes ideje alatt.

Szabályok megszegése
Ha valamelyik résztvevő megsérti az alábbi szabályokat, felhasználói fiókjait korlátozzuk vagy töröljük, viselkedését pedig a dzsembori szervezői tovább vizsgálják.

JOTI biztonsági szabályzat

  • Tájékoztatni fogok egy felnőttet a JOTA-JOTI-ban való részvételemről és tapasztalataimról.
  • Cserkészként viselkedem, be fogom tartani a cserkész ígéretet és a törvényt.
  • Minden gyanús vagy rosszindulatú tevékenységet jelenteni fogok a safe.joti@scout.org címen.
  • Udvarias és barátságos leszek azokkal, akikkel online találkozom.
  • Titokban tartom jelszavaimat és személyes adataimat.
  • Soha nem veszek részt sértő magatartásban, és nem fogom bátorítani mások gyűlöletét és megalázását.

Kell segítség?
A bántalmazás, zaklatás abszolút elfogadhatatlan a cserkészetben! Ha áldozattá válsz, vagy ilyen viselkedés tanúja leszel, azonnal értesítsd szülődet, tanácsadódat vagy vezetődet. Írd meg panaszod a safe.joti@scout.org címre. Lehetőséghez mérten írd meg a részleteket, platformot amelyen az incidens megtörtént, és annak képernyőképét, valamint annak a személynek a felhasználónevét, aki megsértette a JOTI szabályait.
30 percen belül felveszi veled a kapcsolatot egy moderátor, aki angolul, franciául vagy spanyolul válaszol.

Reméljük, hogy a JOTI-val kapcsolatos élményed a lehető legbiztonságosabb lesz, és sok szórakozást és barátokat kívánunk a világ minden tájáról!