Hasznos videóanyag az 56-os megemlékezésekhez

2021. 10. 12

Cserkésztestvérünk, Pigniczky Réka (KMCSSZ), a Memory Project alapítója ezt a kisfilmét ajánlotta fel részünkre az 1956-os megemlékezéseink szervezésére, annak 65. évfordulója alkalmából. Nyugodtan továbbítsátok annak aki hasznát vehetné!

 

Kedves Magyar Szervezetek!

A következő 15 perces kisfilmet a Memory Project alapítói az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján sorra kerülő megemlékezésekhez készítették. A filmben szereplő interjúalanyok a forradalom szemtanúi, a tüntetések és az utcai harcok aktív résztvevői voltak. A szereplők mind a forradalom bukása után menekültek el Magyarországról vagy pedig mint magyar emigránsok fogadták és egyengették az 56-os emigránsok útját. Az interjúk a Memory Project archívum részét képezik, amely archívum egy több mint 150 interjúból álló gyűjtemény második világháborús és 56-os magyar emigránsokkal. Az interjúk megtekinthetők az archívum honlapján.

A film megemlékezéseken való felhasználásához (térítésmentesen) a következők a tennivalók:

  • Az eredeti HD 1080p verzió letöltése a megfelelő képminőség érdekében (a download gomb alatt ki lehet választani az eredeti HD méretet) 
  • A vetítésnél a Memory Project tevékenységének megemlítése és a Memory Project honlapjának feltüntetése
  • Kérdés esetén a következő email címre lehet írni: info@56films.hu

Tisztelettel,
Pigniczky Réka
Andrea Lauer Rice
(Alapítók)