4. sz. Hatvani István cserkészcsapat

Megalakulás dátuma
4.sz. Hatvani István cserkészcsapat

Csapatunk harmadik cserkészcsapatként alakultunk Felvidéken, 1991. április 24-én, Szent-Györgynek, a cserkészek védőszentjének napján. Öregcserkészek ösztönzésére kezdődött az újkori cserkésztevékenység Rimaszombatban. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mozgalmas, eseménydús múltra tekintünk vissza, s cserkészeinknek számtalan élményben, táborban, portyán volt részük ez idő alatt. Minden évben nagytábort szerveztünk nyaranta, s téli táborok, tavaszi és őszi tanyázások is elmaradhatatlan részét képezik csapatunk életének. Bizonyos helyekre vissza-vissza térünk, ahol cserkészeink igen jól érezték magukat. A mellétei, szilistyei, derencsényi, mogyoróskúti, ajnácskői, tugári, rimócalehotai rétek s erdőszélek gyakorta voltak hangosak cserkészeink énekétől, csatakiáltásaitól. Felejthetetlen a téli táborok hangulata: Abroncsos, Bucsony, Kurinc, Gulyapallag és Pozsálló, mind megannyi helyszín, ahol cserkészbakancsok hagyták nyomaikat a hóban. A détéri, óbásti, szilistyei vadászházak, barlangászház rendszeres tanyázások, portyák színhelyét képezi. (Köszönet az együttműködésért a vadász és barlangász barátainknak, valamint segítőinknek, támogatóknak, szülőknek s egyéb jóakaratú embereknek.)
Az elmúlt 30 évben rengeteg cserkészt nevelt fel csapatunk. Jelenleg aktív cserkészeink száma meghaladja az 50-en főt. Legfiatalabb cserkeszünk 2 éves a legidősebb pedig 97. Ezen számok azt bizonyítják, hogy a cserkészet minden korosztály számára elérhető.
És végezetül egy idézet: „"Isten megadott nekünk mindent ezen a világon, hogy az életet széppé tehessük, de rajtunk múlik, hogy jól használjuk-e adományait. Igyekezz hasznára lenni másoknak!" - Robert Stephenson Smyth Baden-Powell

 

Őrsi gyűlések helyszíne: Cserkészotthon, Daxner utca 32, Rimaszombat 97901

Őrsi gyűlések időpontja: Komondor - Péntek 14:00 - 15:30
                                      Bagoly - Péntek 14:30 - 16:00
                                      Kolibri - Csütörtök 14:00 - 15:30
                                      Vad liliom - Kedd 16:30 - 17:30
                                      Mókus -  Kedd 16:30 - 17:30

 

További vezetőink elérhetőségei:
Varga Gábor - gaborvarg@gmail.com
Csúsz Balázs  - buklecska@gmail.com 

Üzenj nekünk

Az adatvédelmi tájékoztató tartalmát megismertem, tudomásul vettem és elfogadom, továbbá szabad akaratomból hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez. Ennek értelmében a hozzájárulásomat szimbolizáló ✅ jelölésével önkéntes és kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a megadott személyes adataimat az Adatkezelő az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezelje.