Többszörös világbajnok cserkész

2024. 06. 04
Ekler Luca

Ekler Luca cserkésztestvérünk sorozatban harmadszor világbajnok távolugrásban! A TFSE versenyzője, Szalma László mesteredző tanítványa, világbajnoki csúcsot jelentő, 5,63 méterrel nyert a T38-as kategóriában a kobei paraatlétikai világbajnokságon,  miután már aranyérmet szerzett 100 méteres síkfutásban is.
Ekler Luca annak ellenére lett világklasszis atléta, hogy gyerekként fél oldalára lebénult. Korábban versenyszerűen teniszezett, de a szélütés után már nem tudta megfogni az ütőt, így új sportág után kellett néznie. Sok mindent kipróbált, mire édesapja hatására az atlétika mellett döntött. Luca a szombathelyi 51-es Sík Sándor cserkészcsapat tagja. Pár éve így vallott:
"Nem tudnék egy képességet kiemelni; nagyon komplex és nagy teret lefedő az a tudás, amit a cserkészettől kaptam. Azt hiszem, ők nemcsak az életre, hanem minden helyzetre felkészítettek; nagyon hálás vagyok azért, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek. A legszebb éveimet, emlékeimet, a legjobb barátaimat köszönhetem nekik. És nem utolsósorban a hitemet is. Nélkülük nem lennék az, aki most vagyok, és nem tartanék ott, hogy paralimpiai arannyal megyek haza."
 Ezúton is szívből gratulálunk Ekler Lucának!