Tisztújítási felszólítás

2023. 01. 11
tisztújítás

Kedves Cserkésztestvérek!

 

Az Intéző Bizottság felszólítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség minden 18. életévét betöltött tagját, hogy 2023. február 15. éjfélig tegye meg online javaslatát a következő tisztségekre, jelölés vagy pályázat formájában a 2020. február 8-tól 2024. március 31-ig tartó választási időszak még hátralévő időszakára:

  • Elnök
  • Intéző Bizottság egy tagja

A megválasztásra váró tisztségek feladatköreit a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt találod. Itt találhatóak meg a szabályzataink.

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

Jelölés: A jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. MegIindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

 

Online jelölőlap 

 

Ha véleményed szerint alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem pályázatoddal jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb!

 A beérkezett jelölések összegzését legkésőbb 2023. február 20-án közzéteszi a Központi Iroda. Utána még 15 napig, azaz 2023. március 7. éjfélig van lehetőség, hogy a további jelöltekre vonatkozó javaslatokat az IB elé terjesszétek. Az így beérkezett jelölések összegzése legkésőbb 2023. március 10-én lesz közzétéve.  

A rendkívüli tisztújításra 2023. március 25-én a marcelházi értékelő közgyűlés keretében kerül sor, személyes jelenléttel, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért. Amenyiben esetleg valamilyen ok miatt a személyes találkozó elmarad, akkor a rendkívüli online tisztújító közgyűlésre  ugyanezen a napon kerül sor. 

Amennyiben a beérkezett jelölések összegzésekor esetleg nem érkezik valamelyik tisztségre határidőig jelölés vagy pályázat, akkor azokra a tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is írásban kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

Jó munkát! 

 

az Intéző Bizottság és az Elnökség nevében:

Csémi Szilárd - Kismedve
SZMCS ügyvezető elnök