A második jelölési kör jelöltjei - Tisztújítás 2023. március 25.

2023. 03. 08
tisztújítás

Kedves cserkésztestvérek!

2023. március 25-én a marcelházi értékelő közgyűlésünk részeként rendkívüli tisztújítást is tartunk a 2020. február 8-tól 2024. március 31-ig tartó választási időszak még hátralévő időszakára:.Második körben nem érkezett újabb jelölés, így továbbra is egy jelölt van az IB tagságra és egyenlőre nincs elnöki jelölés.

A második kör utáni jelölések indoklásokkal együtt:
 

IB tagság

Második körben nem érkezett jelölés, így végül egy jelölt indul az Intéző Bizottság tagjaként:
Lendvorsky Krisztina (st)
A jelölt csapata: 4. sz. Hatvani István cserkészcsapat, Rimaszombat
Jelenlegi tisztsége: csapattag
Javasolta: Pataky Sándor András (st)
A jelölő csapata:  4. sz. Hatvani István cserkészcsapat, Rimaszombat
A jelölő indoklása:  Kika egy rendkívül kedves, segítőkész és odaadó cserkész. Nemcsak a tervek de a tettek embere is ő. Évekig erősítette csapatunk háttérmunkáját, de manapság már aktívan kiveszi részét csapatunk mindennapos életéből is. 2004-ben szerzett segédtiszti képesítést, és idén elkezdte vezetni a csapatunk leány raját. Remek tulajdonsága, hogy nagyon jól átlátja a dolgokat. Nyugodt hangvételű beszédmódja mégis tekintélyt követelő. Beszélgetésünk során elmondta, hogy szeretné aktívan kivenni részét a szövetség dolgaiból is. Ezen területeken is szerzett már tapasztalatokat, s ezeket remekül fel tudja használni. Véleményem szerint Kika remek jelölt a IB tagjai közé.

A jelölt a jelölést elfogadta.

 

Elnök

Az elnök személyére második körben sem érkezett jelölés. 

 

A belső szabályzataink értelmében Elnök jelölést továbbra is fogadunk egészen a közgyűlésig, az IB jelölést viszont lezártuk. 

 

A megválasztásra váró tisztségek feladatköreit a 2015-től érvényes szervezeti felépítés szerint itt találod.

Itt találhatóak meg a szabályzataink.

Az ASZ, SZMSZ és SZMSZ mellékletben jelölőként és jelöltként is átolvashatod a tisztséggel járó feladatokat.

 

Online jelölőlap követelményei:

Jelölés: A jelölő feltünteti saját email címét, nevét, tisztségét, csapatát, majd feltünteti a jelölt nevét, tisztségét, csapatát, illetve röviden bemutatja a jelölt eddig végzett cserkészmunkáját. MegIindokolja, miért őt javasolja, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik.  

Pályázat: A jelöltnek szintén online jelölőlapon kell beadnia a pályázatát, tehát lényegében önmagát kell jelölnie. Ezért  a  jelölő és a jelölt adatait is a saját adataival tölti ki. Illetve röviden bemutatja az eddig végzett cserkészmunkáját. Indokolja, miért  pályázik a tisztségre, valamint nyilatkozik, hogy a jelölt (azaz saját maga) beleegyezését adta a jelöléséhez. Végül beleegyezik, hogy az adatait a szervezők megismerhetik és kezelhetik. 

 

Online jelölőlap

 

Ha véleményed szerint alkalmas vagy az adott tisztség betöltésére, ne habozz, hanem pályázatoddal jelentkezz a közösség szolgálatára mielőbb!

 

Az elnöki tisztségre egészen a közgyűlésig, illetve magán a közgyűlésen is lehet jelölni/pályázni. Ebben az esetben is az űrlapon keresztül kell megtenni a javaslatot vagy a pályázatot. A közgyűlésen ugyan szóban is megtehető az, de a szavazásig be kell nyújtani annak írásos változatát is. Az addig beérkezett összes jelölés összegzése már a közgyűlésen lesz közzétéve. A közgyűlés e jelölések elfogadásáról szavazással dönt.

 

A rendkívüli tisztújításra 2023. március 25-én a marcelházi értékelő közgyűlés keretében kerül sor, személyes jelenléttel, melyre szeretettel és bizakodva várunk  minden 18 életévét betöltött cserkésztestvért. Amennyiben esetleg valamilyen ok miatt a személyes találkozó elmarad, akkor a rendkívüli online tisztújító közgyűlésre ugyanezen a napon kerül sor. 

 

Közgyűlési meghívó: https://www.szmcs.sk/rendezvenyek/xxxiii-tisztujito-kozgyules

 

Jó munkát!


az Intéző Bizottság és az Elnökség nevében:

Csémi Szilárd - Kismedve

SZMCS ügyvezető elnök