Lelkiségi munkacsoportok találkozója

2022. 11. 08
3

Kedves Cserkésztestvéreim!

 

Nagy örömmel számolok be nektek a hétvégéről, amit a Mustármag meghívására töltöttünk együtt a határon innen és túl működő lelki nevelési munkacsoportok tagjaival.

Péntek este ismerkedés és áhítat volt a program.

A szombat gerincét a teremtettségünkből fakadó emberi méltóság témája adta. Ezt jártuk körül meghívott előadók segítségével elméleti képzésen és sok kreatív gyakorlaton keresztül. Délután lehetőséget kaptunk a lelkiségi különpróbáink bemutatására. Vacsora után katolikus testvéreink misén vettek részt, ez idő alatt mi, protestánsok egy református lelkész cserkésztestvérünk vezetésével nyitottuk meg az Igét. Ezt kerekasztal beszélgetés követte a hitéleti nevelés cserkészetben betöltött szerepéről, jelentőségéről. A napot vidám tábortűzzel zártuk.

Vasárnap reggel a kiégés megelőzése volt a témánk. A délelőtt a jó gyakorlatok megosztása, erősségeink meghatározása és a stratégiai tervezés jegyében telt. Megállapodtunk, hogy tartjuk a kapcsolatot, kialakítjuk az információáramlás csatornáit, meghívjuk egymást a programjainkra, és egy év múlva ismét találkozunk egy hasonló hétvége keretében, előreláthatólag Felvidéken.

Nagy öröm és hála van bennünk, amiért ismét megtapasztalhattuk azt a befogadó, egymást nagyra értékelő, támogató közeget, amit a Szövetség és a Fórum jelent számunkra. Hálát adunk Istennek azért is, hogy nem csak kapunk ettől a közösségtől, hanem mi is tudunk értéket nyújtani benne a többiek számára. Külön öröm, hogy ebben magunk mögött tudhatjuk egyházunk magas szintű támogatását is: a lelkiségi különpróbáink létrehozásához a  Transz-Európai Divíziótól kapott támogatásnak pl. kifejezetten feltétele volt, hogy a kidolgozott módszertani anyagainkat megosszuk más felekezetű cserkésztestvéreinkkel.

Köszönjük a Mustármag munkacsoportnak a hétvége megszervezését és színvonalas lebonyolítását. Kérjük Isten gazdag áldását további munkájukra!

 

Jó munkát!

Hegyi Marci csst. (431.)
a Tábortűz Adventista Cserkészközösség elnöke