Lelki események 2022-ben a Firesz berkeiben

2022. 05. 02
firesz

Majd az Úr szavát hallottam, amint ezt kérdezi: Kit küldjek el, ki lesz a követünk? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj! (Ézs 6,8)

 

Cserkészként is kihívások várnak ránk! Figyelmetekbe ajánljuk az egyik legfontosabb ifjúsági partnerünk, a Fiatal Reformátusok Szövetsége – Firesz ezévi programjanak némelyikét. 

 

Mint írják: 

Ez az „Itt vagyok, engem küldj!” aktív lépéstételre hív. Arra bátorítunk, mint tagot, munkatársat, hogy írd fel magadnak, mi lesz a te konkrét lépésed ebben az évben? Hol akarod kamatoztatni a tehetséged? Miben szeretnél fejlődni? Hogyan szeretnéd betölteni a helyed? Mivel tudnád kimutatni a törődésedet? Hogy amikor az év végére érsz, elmondhasd: „Ezt és ezt vállaltam… köszönöm Uram, hogy erre küldtél, hogy megtettem a lépést, hogy elvállaltam és kitartottam benne.”

2022. május 21. -  TiniBátor II.
2022. június 10–12. -  Túra
2022. június 25. -  Sportnap
2022. július 18–23. -  Tinitábor2022. augusztus 9–13. -  ÉlesztŐ
2022. szeptember 23–25. -  ÉlesztŐ after
2022. október 14–16. -  Munkatársi hétvége
2022. október 28–29. -  Imaéjjel
2022. november 11–13. -  Tinihétvége

Missziós szervezetként és egyénileg is, keresztyénként, követségben vagyunk, Isten követségében. Ebben szeretnénk megerősödni az évben.

„Itt vagyok, engem küldj!” – komoly kijelentés. Súlya van. Hisszük azonban, hogy Isten minden szükségessel felvértez minket a küldetésünkhöz. Vágyunk, hogy ezzel az ézsaiási elszántsággal használjuk 2022-ben is tehetségünket, rátermettségünket, lelki ajándékainkat– mert nem azért kaptuk azokat, hogy elássuk, hanem hogy Isten országának építésében kamatoztassuk.

„Itt vagyok, engem küldj!” – mentornak vagy vezetőnek a fiatalok közé, kiscsoportba, közösségbe. Ehhez szeretnénk adni fejlesztési lehetőségeket.

„Itt vagyok, engem küldj!” – bajtársnak a munkatársak közé, hogy egymás hátát védve, egymást emelve álljunk bele a szolgálatba, tudva azt, hogy a test minden tagjára szükség van és elhanyagolhatatlan a helye, a jelenléte.

„Itt vagyok, engem küldj!” – követednek a barátaim, iskolatársaim, munkatársaim közé, hogy életvitelem Rád mutasson.

Bővebben: https://firesz.sk/aktualis/