Itt az idő cselekedni!

2024. 03. 19
furgon

Kedves barátaink, itt az idő cselekedni!

 

Még régebben közzé tettünk egy nyilvános pénzgyűjtési felhívást, amit most ismét közzé teszünk.

#sokkicsisokramegy neked pár euró, nekünk nagy segítség 

Ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk végezni a munkánkat, szükségünk lenne egy új furgonra, amire most pénzt gyűjtünk.

 

Támogasd a magyar felvidéki gyerekeket itt:

https://szmcs.darujme.sk/gurulo-jovo/

 

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség az egyetlen olyan országos mozgalom Szlovákiában, mely már több mint 30 éve foglalkozik a magyar ifjúsággal, gyermekneveléssel, önkéntes alapon. Ehhez nem elég csak talpraesett fiatalokat adnunk, mi magunk biztosítjuk cserkészeink számára a képzési lehetőséget.

 

A CSERKÉSZET NEM EGY MÚLÓ TREND, EGY ÉLETFORMA

Az SZMCS nyári vezetőképző táboraiban évente közel 250 magyar gyermek, fiatal felnőtt kap lehetőséget arra, hogy új élmények mellett képesítést, tapasztalatot szerezzen – ezáltal folytonosan biztosítjuk magunknak az „utánpótlást”. A vezetőképző táborok mellett számos szövetségi rendezvényt szervezünk, amelyeken több száz magyar gyermek vesz részt.

Szövetségünk 2017-ben jutott arra a döntésre, hogy vásárolunk egy haszongépjárművet. A sokunk által jól ismert piros Citroen Jumper megvétele idején már 15 éves volt, kisebb-nagyobb javításokkal felbecsülhetetlen szolgálatot tett az elmúlt években. Sajnos az idő foga úgy is elszállt felette, hogy kellő figyelmet és gondoskodást kapott. A furgon technikai állapota – maradjunk annyiban, nem biztonságos.

 

MIRE KELL EGY FURGON?

A cserkész nem csak a hátizsákjából él. Rendezvényeinket javarészt a természetben tartjuk – innen lehet ismerős a zöldnyakkendős gyermek képe az erdőben. Sajnos az erdőben legtöbbször nincs egy bevásárlóközpont, sőt, elég gyakran nincs ott SEMMI. Táboraink, rendezvényeink előtt, közben és utána a furgonunk (karöltve néhánnyal, melyeket kölcsönkapunk, vagy vezetőink saját járművei) az a logisztikai elem, amely a napi élelmiszer ellátást, a szerszámok, felszerelés szállítását biztosítja.

 

HA SEGÍTESZ, MI IS TUDUNK (vagy: A cserkész, ahol tud, segít.)

A furgont nem csak szövetségünk saját céljaira használjuk. Amennyire lehetőségeink engedik, különböző gyűjtésekben veszünk részt és a segélycsomagokat magunk szállítjuk, így biztosítva nem csak konkrét segítséget, de a visszajelzést cserkészeink felé.

 

MEGVALÓSíTÁSI TERV

A haszongépjármű megvásárlásának égető a határideje – mindenképpen még nyár előtt nyélbe kell ütnünk az ügyet, ugyanis július elején már az Olvári-völgy bejáratánál újabb gyermeksereg fogja várni, hogy “láthatatlan logisztikai szakosztályunk” – a Segítő tábor tagjai szabadidőt, energiát nem kímélve újra és újra megpakolják, kipakolják a furgont élelemmel, szerszámokkal, sátrakkal és még ezer dologgal, ami egy ilyen alkalommal kell.