Hungarian Startup University Program

2023. 09. 19
Hungarian Startup University Program

Egy kihagyhatatlan lehetőség egyetemista cserkészeknek

 

Ernyőszervezetünk, a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) 2023-ban is csatlakozik a Hungarian Startup University Programhoz (korábban MIK START program).

A Hungarian Startup University Program célja az egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást teszi elsajátíthatóvá. A képzési folyamat részletes leírása félévekre bontva itt érhető el.

Az induló képzésébe várják azokat a 18. életévüket betöltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező külhoni magyar, valamint a Diaszpóra területén élő egyetemista diákokat, akik szeretnének tanulni a vállalkozások világáról, projektet indítani és tőkét szerezni az induláshoz. A programot a második félévben is folytató diákok számára 4 hónapon keresztül havi 50 000 Ft ösztöndíjat nyernek el a projektjük elindításához. A felhívás minden olyan magyar diákra is kiterjed, akinek külföldi egyetemen van hallgatói jogviszonya!

A hallgatók regisztrációjára szolgáló űrlap az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/NfB1wpq98pAa53637 

Jelentkezni 2023. szeptember 21. éjfélig lehetséges.


Bővebben a mellékletekben!