A cserkészszövetség vers- és novellaíró pályázata

2024. 06. 04
1

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség 2024 februárjában egy vers- és novellaíró pályázatot hirdetett. Az eredményeket május 21-én tették közzé.

Hadd köszönjük meg minden pályázónak, hogy megmutatta nekünk az írását! Üdítő volt látni, mennyi költő/író rejtőzik szövetségünkben. Hálásak vagyunk, hogy megosztottátok velünk a gondolataitokat, amely tudjuk, nem mindig könnyű” – fogalmazták meg a szervezők, majd hozzátették:

Nagy-nagy köszönettel tartozunk a zsűri tagjainak is, név szerint Kurucz Anikónak, N. Tóth Anikónak, Gaál Lajosnak, Menyhárt Józsefnek és Zalka Lórántnak, akik értékelték a beérkezett pályaműveket.  Hálásak vagyunk, hogy idejükkel és szakértelmükkel támogatták a mi kis »versenyünket«.”

A versek és novellák értékelése külön zajlott, illetve minden kategóriát külön értékeltek a zsűri tagjai.

A 14 és 18 év közöttiek kategóriájában, versírásban a zselízi alapiskolát látogató Kóša Andrea Haikucsokor című műve volt a befutó. Nyereménye egy 30 eurós utalvány a cserkészboltba, továbbá egy népdalos könyv a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség jóvoltából, illetve egy kézzel készített könyvjelző Danczi Mónika felajánlásából. A 2. helyezett Laszab Veronika lett Új lap című költeményével. A zselízi tanuló egy 20 eurós utalvánnyal, valamint szintén egy népdalos könyvvel és egy kézzel készített könyvjelzővel gazdagodott.

A felnőttek kategóriájában G diadalmaskodott Néma című művével. Az utalvány és a könyvjelző mellett az övé lett Simon Márton Rókák esküvője című kötetének dedikált példánya. A 2. helyen Endredi Luca Márta A pillangó című alkotása, a 3. helyen pedig Kovács Zsolt A kis hajó című műve végzett.

A novelláknál, a 10 és 13 év közöttiek kategóriájában a zselízi alapiskolát látogató Gőbölös Laura A második esély című művével különdíjban részesült. Szintén különdíjat kapott a felnőttek kategóriájában Haver Márta A csibe és a patkány című novellája.