„A cserkészetnek köszönhetem, hogy most itt tartok” - Ekler Luca világcsúcstartó paralimpiai bajnok cserkésztestvérünk portréja

2022. 09. 26
unnamed

Amikor nagyon mélyen volt, a családja mellett cserkész őrse, a baráti közössége jelentette azt a megtartó erőt számára, melynek köszönhetően talpra tudott állni. S nem csak talpra állt, de egy óriásit dobbantott is: paraatlétikai eredményeit világcsúcsdöntéssel és tokiói, távolugrásban elért bajnokságával koronázta meg. Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatlétával, a szombathelyi 51. Sík Sándor Cserkészcsapat tagjával az M4 Sport forgatott portré műsort.


Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatlétával, a szombathelyi 51. sz. Sík Sándor Cserkészcsapat tagjával az M4 Sport forgatott portré műsort.

„A cserkészet nélkül nem tartanék ott, hogy paralimpai arannyal megyek haza” – nyilatkozta pár nappal győzelme után a Magyar Cserkész lapnak. Az interjú már a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus / nek2021-en készült, aminek önkéntes hírnöke is volt Luca, és Tokió világcsúcsa mellett e másik világesemény cserkész szolgálatáról is szót ejtett. 


 A CserkészekNEK csapat szolgálatából is kivette a részét, sőt tokiói kiutazása előtt az utolsó interjút nekünk adta. A paralimpiáról hazaugrik a NEK-re c. beszélgetésünk során személyes hitéről, az addig megtett útról, cserkészet és élsport kapcsolatáról is kérdezte a CserkészekNEK kommunikációs csapata.