Cserkészekkel közösen ünnepeld augusztus 20-át!

2024. 06. 11
szent jobb menet

Kedves Cserkésztestvérek!

 

Láttad már a Szent Jobbot? Benne lennél a Híradóban? Különleges látogatást tennél az Országházban?! Élveznéd az ünnepi tűzijátékot egy kiemelt helyszínen?!

Készülünk Szent István napjának megünneplésére.A Bazilika idén is számít  a cserkészek szolgálattételére a szentmise előtt, alatt, a körmenet során és végül a székek összerakásában. A feladatok jellege folytán egy részüket 18 éven felüliek tudják csak elvégezni, más részüket a 18 év alattiak látják majd el. Ennek megfelelően lehet jelentkezni a 18 éven felüliek csoportjába azoknak, akik vállalják, hogy már 19-én részt vesznek a Bazilikában az előzetes megbeszélésen is, és 20-án nem kell gondoskodniuk 18 év alatti szolgálattevőkről. Őket a 19-i tájékoztató után az Országházban látják vendégül. A 18 év alatti cserkészek csoportjába rajtuk kívül csak azokat a felnőtt cserkészeket várjuk, akiknek vezetettjei vannak ebben a csoportban. Ez a csoport a Parlamenttől nézheti majd az esti tűzijátékot.

Most mindnek a részese lehetsz! Idén is megszervezi az augusztus 20-i budapesti  a Szent István Bazilikánál a Szent Jobb körmenetben a cserkész részvételt a Magyar Cserkészszövetség keretein belül működő Táborkereszt. Utána az Országházban teszünk látogatást,majd közösen nézzük meg a tűzijátékot.
Várjuk cserkészcsapatok, őrsök (akár csapatzászlóval együtt), cserkészek jelentkezését. Egyenruhában gyertek!
Mivel a parlamenti látogatás csak előzetes bejelentkezéssel lehetséges, ezért névvel és a személyazonossági igazolvány vagy útlevél számának megküldésével lehet augusztus 1-jéig.

Jelentkezni a hamarosan megjelenő jelentkezési lap kitöltésével lehet.


Ha bejelentkeztél, jelezd ezt nekünk e-mailben az intercom@szmcs.sk címen is.

Bővebb információkat is a fenti címeken kérhetsz.

Jó készülődést kívánunk!

Jó munkát - Jézusért!

 

Zelliger Erzsébet

Táborkereszt