A cserkészek is új elnököt választottak

2024. 04. 08
Az SZMCS uj elnoksege_BaloghGabor_CsemiSzilard_BodzasGergely_BazarGyorgy_KGY_2024

Csallóközkürt. Megújult szervezeti felépítéssel választott új elnökséget a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség április első hétvégéjén a Csallóközkürtön rendezett éves közgyűlésén. 

Péntek este a cserkészcsapatok vezetőinek tapasztalatmegosztó fórumával, majd szombat reggel egy napindító lelki sétával kezdődött a hétvége programja.  A közgyűlés elején a megjelent közel 80 cserkészvezetőt Csallóközkürt polgármestere, Rabay Anikó köszöntötte, majd Eke Máté leköszönő elnök, valamint a szervezők nevében Balogh Gábor cserkészvezető is elmondta köszöntő szavait.

Az elmúlt években zajlott le a cserkészszövetség szervezeti felépítésének újragondolása, melynek eredményeképp a 2024-es évtől megváltozik a cserkészszövetség vezetésének felépítése. Az újításoknak köszönhetően egy rugalmasabb, hatékonyabban működő vezetőség áll fel újragondolt feladatkörökkel. Így a közgyűlési beszámolók mellett tisztújításra is sor került ezen a napon. A hétvége során új elnököt, és három alelnököt (szervezeti háttérért, cserkészprogramért és külkapcsolatokért felelőst) választottak a résztvevők. Emellett megválasztották az önkéntes vezetők képzéséért felelős vezetőt, valamint a cserkészszövetséget ellenőrző bizottságát.

Az elnök Balogh Gábor cserkésztiszt lett. Az elnökség tagja lett Bodzás Gergely, mint mozgalmi alelnökBazár György, mint külkapcsolati alelnök, valamint Csémi Szilárd, mint szervezeti alelnök.

Az ellenőrző bizottság elnöke Horváth Dániel lett, a bizottság tagjai közé pedig Ficza Ildikót, Haver Denisát, Lendvorsky Krisztinát és Zajíček Józsefet választotta a közgyűlés, a vezetőképzésért felelős vezető Urblík Tamás lett.

A hivatalos program végeztével a közgyűlés résztvevői, valamint a község lakosai és érdeklődők a Kicsi Hang verséneklő együttes koncertjén vehettek részt. A rendezvény teljes ideje alatt kísérőprogramként a Szövetség a Közös Célokért jóvoltából megtekinthető volt az 1994-es Komáromi Nagygyűlésről szóló 5 részből álló rollup kiállítás.

Ezútón is szeretnénk megköszönni a helyi cserkészeknek és szülőknek a szervezést, valamint a községnek és a Szarvas étteremnek a helyszínt és a támogatást.

 

szmcs-p

 

Felvételek: SZMCS archívuma