Az első cserkészélmények táborában

2023. 08. 09
IMG_3934

Több mint 100 résztvevő zsivaja töltötte be az ipolybalogi iskola udvarát és belső tereit 2023. július 28. és augusztus 2. között a 12. Családos Cserkésztáborban. A 2011-ben épp a Szövetségi Nagytáborral párhuzamosan alakult cserkészközösség idén ismét nagytáborral párhuzamosan, azzal össze-össze fonódva találkozott.

A cserkészcsaládok Szondi György jó ismerőse, Szundi György manó vezetésével szervezkedtek a török ellen. Az alváskedvelő Szundi és csapata komoly fegyverkezést hajtott végre, akadálypályákon edzették magukat, sőt még hamis térképeket is készítettek a török félrevezetésére. A legjobb harcosokat a könyék felettig érő gipsz sem állíthatta meg, cipő nélkül, egy szál zokniban is képesek voltak átkelni pocsolyákon és a nap bármelyik pillanatában elő tudtak állítani olyan hangot, amellyel magukra tudták vonni a körülöttük lévők figyelmét sok-sok méteres körben is.

A Kocur, Víglas és Zajíček családok szervezésében gazdag és sokszínű program zajlott a családos táborban: kisvasutazás és hajtányozás Kemencén, táncház, különböző alkotóműhelyek vagy épp az egy-egy témára felfűzött esti szülői beszélgetések. De a résztvevők erejüket nem kímélve meghódították Drégelypalánk várát is, ahol megismerhették a vár legendáját, és persze felfedezhették, mely falakon lehet mászkálni még ma is. Nem maradt ki a Nagytábor meglátogatása sem. A zsibvásári forgatagban a családosok is feltűntek és a csapatok napját is több család meglátogatta, lehetőségük szerint bekapcsolódva a programokba vagy csak meglátogatva már ott táborozó nagyobb gyerekeiket.

A tábor ugyan véget ért, de az ott szerzett élmények még a legkisebb résztvevőket is sokáig elkísérik majd.

 

A tábor megvalósulását a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Kulturális és Innovációs Minisztérium által a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége részére (2023. évre) biztosított támogatási forrásból támogatta, amiért szívből hálásak a résztvevők!