Adjunk hálát a cserkészetünkért!

2022. 02. 03
world-thinking-day

Készülünk idén is az emlékezés, az alapító napjára, a Thinking Day-re (február 22.), ami BiPi és Olave születésnapján túl is ünnep: közös hálaadásunk a mozgalomért.

 

Idén célul tűztük ki, hogy a NEK gyümölcseit: a közös hálaadásból töltekezést, a személyes jelenlétet és találkozásokat, valamint a Kárpát-medence-szerte létrejövő egységet továbbvigyük, vagyis sokfelé tartsunk ezen a napon cserkész miséket, istentiszteleteket, amelyek közös imádsága által mindannyian összekapcsolódhatunk, és együtt ünnepelhetünk. Erre hívunk tehát titeket!

Örülnénk, ha minél több helyen odahaza a lakóhelyeteken tudnátok aznapra cserkészmisét / Istentiszteletet megszervezni közösen a lelkivezetőitekkel, természetesen az aktuális járványügyi előírásokat is figyelembe véve! Erre érdemes meghívnotok a régióban működő többi cserkésztestvért is. :)

Bátorítunk Titeket, hogy akár az egész nap során, de az aznapi lelki alkalmon mindenképp cserkész egyenruhában vegyetek részt. Tegyünk tanúságot elköteleződésünkről, azokról az élményekről, barátságokról, fejlődési lehetőségekről, indentitásunkról, melyeket mind a mozgalomtól kaptunk, s melyekért ezen a napon hálát adunk Istennek, aki a teremett világ, s benne a cserkészet Ura is. 


A budapesti központi BiPi-mise információi a következőek:
Február 22-én a farkasréti Mindenszentek plébániatemplomban 18 órakor kezdődik a szentmise, az Itt vagyok végre cserkész gitáros zenekar szolgálatával, melybe a Táborkereszt YouTube-csatornáján keresztül is bekapcsolódhatunk.

A Megemlékezés napját, a Thinking Dayt 1926 óta ünnepli a világ cserkészete. Ehhez a naphoz különböző jótékonysági kezdeményezések is kapcsolódnak, és sokféle más foglalatosságra, tevékenységre is van alkalom. A WAGGGS által üzemeltetett központi oldalon is érdemes körbenézni újabb ötletek, lehetőségek megismeréséhez, inspiráció merítéshez: 

https://www.wagggs.org/en/what-we-do/world-thinking-day/