1Úton Nemzetközi Zarándoknap 2024-ben

2024. 02. 27
1Uton 2024

2024-ben ismét 1Úton leszünk a Mária Úton, idén a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért! 

Alap időpont 2024.08.10., de a helyi szervezőként ettől el is térhetünk. Felvidéken a Via Mariae szervez 1Úton zarándoklatokat, pl. Zoboralján 2024.08.31-én.

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon valósulnak meg egy közös célért, a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért szerveződnek zarándoklatok önkéntesek segítségével 2024 augusztusában. 

A konkrét zarándoklatok részletei április hónap folyamán lesznek ismertek!
 

Légy Te is zarándoklat szervező önkéntesünk!

Ha Te is szerveznél velünk együtt zarándoklatot, nyitva áll a lehetőség, jelentkezz Méhes Ricsi cserkésztestvérünknél mielőbb, de legksőbb 2024. március 31-ig. A tavasz folyamán közös plakáton (is) fogjuk hirdetni a felvidéki szakaszokat!
 

Miért is zarándokoljak aznap?

Sok-sok kérdés merülhet fel bennünk egy igazi zarándoklat során, melyre akár ezen a napon, vagy máskor, akár egyedül vagy a zarándok társakkal együtt kereshetjük a választ. Az útra kelés, az úton levés és megérkezés öröme mindenképp a miénk lehet, nem beszélve az ima erejéről, mert az “elemzés” mellett még fontosabb a ráhagyatkozás, segítség kérés, és a hála kifejezése; a párbeszéd Istennel. Ha nem birsz sokat zarándokolni, az 1Úton alkalom akkor Neked is lehetőség, aznap akár egy rövidebb szakaszon is csatlakozhatsz a többiekhez!

Imaszándékkal is csatlakozhatsz!
Hívjuk azokat is a zarándoknapba való becsatlakozásra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak ténylegesen útra kelni.
Várjuk szeretettel a viamariae@gmail.com email címre az imaszándékokat, melyeket továbbítani fogunk a zarándok szakaszokra. Legyünk így is együtt, tegyünk így is együtt!